string(9) "claudebot"

Lindgren, fans uit Borger en Sportcafé in FCG TV; herhaling Fox Doc.

Vrijdag 25 maart 2016 om 11:10

FC Groningen TV heeft vanavond een gesprek met aanvoerder Rasmus Lindgren die vertelt waarom hij aan het einde van dit seizoen weggaat bij FC Groningen. Daarnaast is FCG TV bij een sportcafé met Hans Nijland en worden supporters uit Borger met de spelersbus van FC Groningen naar de wedstrijd tegen Vitesse gebracht.

Deze week maakte Rasmus Lindgren bekend dat hij aan het einde van dit seizoen stopt bij FC Groningen. De FC wilde graag door met de aanvoerder, maar Lindgren is nog in voor een nieuw avontuur. In FCG TV vertelt Lindgren hoe hij tot het besluit kwam.
Afgelopen zondag werden 21 FC Groningen-supporters uit Borger en omgeving met de spelersbus van de FC naar het duel tegen Vitesse gebracht. Gerko Kroeze had vorig seizoen zijn seizoenkaart verlengd en won zo een reisje die maar voor weinigen is weggelegd. FCG TV ving de groep op bij Euroborg.
Onlangs werd bij Wensink Mercedes-Benz in Groningen een sportcafé georganiseerd met Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen, Heracles-voorzitter Jan Smit en Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ. FCG TV sprak tijdens die avond met de heren over het besturen van een BVO en vroeg hen of het een gezonde baan is.
FC Groningen TV wordt vanavond om 18.15 uur uitgezonden op Fox Sports kanaal 1. De uitzending wordt vanavond om 19.45 uur, 21.15 uur en 22.45 uur herhaald op kanaal 3 en om 00.15 uur uur op kanaal 5. Zaterdag is FCG TV te zien om 13.00 uur ,18.30 uur en 23.30 uur op kanaal 5.
FC Groningen TV is elke zaterdag vanaf 15.30 uur ook te zien op OOG TV en via Ziggo kanaal 40 en KPN, Telfort en XS4All kanaal 622. De uitzending wordt doorlopend herhaald tot zondagochtend 9.00 uur.

Documentaire
Komend paasweekend is het documentaire-weekend op Fox Sports. In het kader daarvan is de Fox Sports Doc ‘Opschudding in het Oosterpark’ diverse keren te zien. Deze FOX Sports Doc gaat over de gestaakte nacompetitiewedstrijd FC Groningen – Telstar op 10 juni 1979 in het Oosterparkstadion.
Tijdens dat duel – waarbij FC Groningen voor promotie naar de Eredivisie speelde – gooide een toeschouwer een mes op het veld, waarna Telstar niet meer verder wilde spelen en de wedstrijd uiteindelijk werd gestaakt. In de documentaire – waarbij die uitzonderlijke dag wordt gereconstrueerd aan de hand van vertellingen door ooggetuigen en historisch beeldmateriaal – komen diverse betrokkenen aan het woord.
De producenten Emiel Venema en Jos Schoenmaker van FC Groningen TV bezochten de hoofdrolspelers van die bewuste 10 juni 1979. Zij spraken onder anderen met oud-speler Fred Bischot van Telstar – in wiens richting het mes werd gegooid en die het voorwerp ook als eerste opmerkte op het veld – scheidsrechter Bep Thomas, de voormalige trainers Theo Verlangen (FC Groningen) en Martin van Vianen (Telstar), de voormalige FC-spelers Anne Mulder, Walter Waalderbos, Henk Veldmate en keeper Johan Tukker, radioverslaggever Eddy Poelmann, tv-commentator Kees Jansma, en de Groningse journalisten Wim Masker en Ger van Gelder.
Fox Sports Doc ‘Opschudding in het Oosterpark’ is zaterdag om 15.00 uur te zien op Fox Sports kanaal 1, zondag om 16.00 uur op kanaal 1 en maandag om 17.30 uur op kanaal 1.

Gerelateerd nieuws.

20 uur geleden

Strijd op het Shuffleboard

23 uur geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus