string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lindgren: ‘Als je uit corners drie tegengoals krijgt, doe je iets niet goed’.

Zaterdag 20 februari 2016 om 21:15

Het is FC Groningen niet gelukt de ongeslagen uitreeks van dit kalenderjaar voort te zetten in Alkmaar. AZ was met 4-1 te sterk voor de Trots van het Noorden. Aanvoerder Rasmus Lindgren baalde van de nederlaag en het feit dat drie van de tegendoelpunten uit standaardsituaties vielen.

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de kant van FC Groningen, maar het team moest halverwege de eerste helft een tegendoelpunt verwerken en kwam tien minuten later op een 2-0 achterstand. AZ was gevaarlijk via de corners en beide treffers voor de pauze vielen ook na een hoekschop.
“De eerste tien minuten, kwartier voor de tegentreffer begonnen we ok, maar dan valt die goal en niet veel later valt de tweede ook,” analyseerde Lindren voor de camera van FOX Sports. “Daarna speelden we dramatisch, liepen niet mee en verloren ieder duel, dat was gewoon slecht.”
De verslaggever van FOX Sports Eredivisie vroeg de Groningse aanvoerder waarom de corners van AZ voor zoveel gevaar zorgde. “We hebben duidelijke afspraken, daar ligt het niet aan. Maar je moet de duels wel vol aangaan en die afspraken moet je wel nakomen. Als je uit corners drie doelpunten tegen krijgt, doe je iets niet goed. Normaal gesproken moet AZ niet een maatje te groot te zijn, maar dat was vandaag wel het geval.”

Gerelateerd nieuws.

14 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’