string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Levchenko: ‘Van tevoren is een punt halen een goed resultaat’.

Vrijdag 29 mei 2009 om 10:54

De 1-1 bij NAC Breda bezorgde de spelers van FC Groningen een dubbel gevoel na afloop van de eerste finalewedstrijd tijdens de play-offs voor een Europees ticket. Iedereen was het met elkaar eens dat een gelijkspel in de uitwedstrijd geen slecht resultaat is, maar dat de tegengoal pas in blessuretijd viel, was enigszins teleurstellend.

“Er zat alles in en voor de neutrale toeschouwer was het een mooie wedstrijd,” zegt Evgeniy Levchenko. “Van tevoren is een punt halen een goed resultaat, maar als je het verloop van de wedstrijd bekijkt, is het toch jammer. We gingen in de laatste fase van de wedstrijd te veel met NAC mee. Veel lange ballen, maar we hadden eigenlijk meer de zijkanten moeten benutten.”

Hoofd koel
FC Groningen begon volgens de middenvelder minder goed dan NAC Breda. “Het voetbal was misschien iets minder, maar we kregen wel kansen. In de tweede helft hebben we meer laten zien. We moeten blijven voetballen en nu ons hoofd koel houden richting zondag. Ik denk dat het in Euroborg een heel spannende wedstrijd gaat worden.”

Gok
Collega-middenvelder Danny Holla is het met Levchenko eens. “We moeten het nu thuis afmaken, van tevoren is een punt misschien goed, maar het voelt toch zuur. Wel hebben we nu nog alles in eigen hand.” Holla leek lange tijd matchwinner te worden. De Speler van het Jaar scoorde de 0-1 met zijn hoofd, iets wat Holla niet vaak overkomt. “Wij scoorden uit een soort counter. Ik stond  al vrij ver voorin en dacht, ik ga een keer mee. Het was een goede voorzet van Fredrik Stenman waarbij ik gokte dat de keeper er onderdoor zou gaan.”

Geschorst
Koen van de Laak heeft helemaal een dubbel gevoel overgehouden aan het treffen in Breda. Van de Laak kreeg van scheidsrechter Wegereef een gele kaart waardoor hij zondag geschorst is. “Ik ging puur voor de bal en raakte deze ook honderd procent.  Misschien was het wat wild, maar het was in mijn ogen geen geel. Dan is dat extra balen,” aldus Van de Laak.

Van de Laak kreeg eerder tegen FC Utrecht een onnodige gele kaart. “Dat was inderdaad een domme kaart waardoor ik er extra op lette om niet tegen eentje aan te lopen. Het is natuurlijk ontzettend klote om zondag toe te kijken.” Toch hoopt Van de Laak nog een rol van betekenis te kunnen spelen in het teamproces. De middenvelder weet wat het team zich moet realiseren. “We moeten niet denken dat we er al zijn. Zondag moeten we gewoon winnen!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam