string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Levchenko: “Genieten van teletekst”.

Maandag 06 oktober 2008 om 10:49

Volledig doordrenkt van de regen kwamen Evgeniy Levchenko en Koen van de Laak het veld af gelopen. Beide middenvelders konden terugkijken op een zeer goede wedstrijd tegen ADO Den Haag (3-0). Levchenko scoorde één keer en Van de Laak was goed voor twee assists.

Vooral met de pass waar Marcus Berg de 3-0 uit scoorde was Van de Laak content. “Sepp (De Roover-red.) en ik trainen veel op de combinatie over de rechterkant. Als het dan lukt, is dat natuurlijk voor ons erg mooi. Ik denk dat we als team heel tevreden kunnen zijn over het spel, maar het kan en moet nog beter. We hadden nog meer doelpunten moeten maken.”

De middenvelder roemde de instelling van zijn ploeggenoten. “De trainer wilde ons op scherp zetten. Het ging de laatste trainingen allemaal iets te gemakkelijk en we moesten de tegenstander niet onderschatten. Het is de trainer gelukt want we zijn scherp aan de wedstrijd begonnen. Nu staan we in ieder geval nog twee weken bovenaan en dan moeten we naar Ajax. Daar heb je niets te verliezen.”
“De koppositie geeft alleen maar positieve druk, we moeten lekker zo doorgaan. Hoe het seizoen uiteindelijk gaat verlopen, is nu nog weinig over te zeggen. Het kan allemaal erg mooi worden, het geloof is er in ieder geval.”

Ook aanvoerder Evgeniy Levchenko was zeer blij met het resultaat en ziet het elftal van FC Groningen groeien. Levchenko: “Het gaat de laatste tijd steeds beter. Er zit meer balans in de ploeg en we begrijpen elkaar ook steeds beter in het veld. Dat is denk ik ook de sleutel naar dit succes.”
Ook de Oekraïner zag dat Groningen veel beter was dan ADO Den Haag. “Ondanks dat het veld drassig was, konden we goed doordrukken.” Na de vroege voorsprong hinkte de ploeg niet op twee gedachten. “Je moet altijd maar zien hoe de wedstrijd verloopt, maar het was niet moeilijk om door te gaan. Wij hebben ook plezier in het voetballen en genieten van goed voetbal.”

Dat FC Groningen de lijstaanvoerder van de Eredivisie is, vind ook Levchenko geweldig. “De komende twee weken zal ik wel vaak op teletekst kijken (pagina 819-red.). Zovaak maak je dat als speler niet mee, dus ik ga er zeker van genieten. Je merkt aan iedereen binnen de club dat FC Groningen enorm in de lift zit.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup