string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Levchenko en Hiariej niet inzetbaar.

Vrijdag 17 oktober 2008 om 15:49

Trainer Ron Jans had deze week twee tegenvallers te verwerken. Tom Hiariej en Evgeniy Levchenko haakten allebei af met een spierblessure in het bovenbeen. Voor beide spelers ziet het er niet ernstig uit, maar beiden zullen in Amsterdam vanaf de tribunes moeten toekijken.

Net als Martijn Meerdink, wiens revalidatie overigens spoedig verloopt en die mogelijk volgende week weer bij de groep aansluit. Jeroen Veldmate en Paul Matthijs zijn weer volledig hersteld. De selectie van negentien man wordt zaterdag teruggebracht naar achttien spelers.

Geen favoriet
Ron Jans over het duel: “Wij zijn nu niet opeens de favoriet omdat we op nummer één staan. Zo werkt dat niet. Ajax speelt thuis en er is zeker nog een kwaliteitsverschil tussen onze selecties. De vorm spreekt de laatste tijd natuurlijk wel in ons voordeel. Wij gaan echter zeker niet met knikkende knieën naar Ajax. We weten wat ons te wachten staat. Ik verwacht een agressief Ajax, maar misschien zijn ze wel iets te gretig. Door de schorsing van Van der Wiel zullen ze sowieso iets moeten omzetten.”

“Wij hebben nog nooit in de ArenA gewonnen en ook zaterdag zal het niet eenvoudig worden. Tegen Heerenveen werd Ajax van het veld geblazen en zij zullen dus zeker iets willen rechtzetten. Bij monde van Rasmus Lindgren hebben ze dat ook laten weten.”

Blessures bij Ajax
Bij Ajax ontbreken naast de geschorste Gregory van der Wiel ook in ieder geval Maarten Stekelenburg, Eyong Enoh, Miralem Sulejmani, Ismaïl Aissati, Mitchell Donald, Jan-Arie van der Heijden en Dario Cvitanich. Naast Oleguer zal de keuze tussen voor de plek van aanvallende middenvelder gaan tussen Evander Sno en Siem de Jong. Ook Kennedy Bakircioglu keert terug in de selectie van de Amsterdammers. Overigens keerde Luis Suárez al vervroegd terug van de dubbele interland met zijn vaderland Uruguay. Hij liep afgelopen weekend tegen zijn tweede gele kaart aan en was voor het uitduel met Bolivia daardoor geschorst.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven