string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Letschert vervangt Magnasco; Chery terug in basis.

Vrijdag 06 december 2013 om 15:35

Trainer Erwin van de Looi kan zondag weer beschikken over de herstelde Tjaronn Chery. De middenvelder zat vorige week vanwege een blessure niet bij de selectie, maar trainde deze week vanaf donderdag weer volledig mee. Nick van der Velden, Género Zeefuik, Nick Bakker en Henk Bos zijn nog steeds geblesseerd. Stefano Magnasco is geschorst voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag.

Van de Looi heeft niet lang hoeven puzzelen om de opengevallen plek aan de rechterzijde in de verdediging op te vullen. “We hadden direct Timo Letschert in ons hoofd,” verklaart de oefenmeester. “Uiteraard zijn er veel verschillende opties waaruit we konden kiezen, maar we zijn tevreden over hoe de ploeg staat. Dan is het beter om de posities één op één te wisselen. Zo hebben we dat vorige week tegen NAC ook met Michael de Leeuw gedaan, als vervanger van Tjaronn Chery. Chery is terug van een blessure en hij keert terug in de basis. Al geldt in alle gevallen dat we zaterdag nog een training hebben, dus moeten we nog een slag om de arm houden.”
Niet te vergelijken
Van de Looi erkent dat Letschert als type speler niet te vergelijken is met Magnasco, zoals De Leeuw dat evenmin is ten opzichte van Chery. “Iedere speler heeft zijn eigen eigenschappen en kwaliteiten. Timo heeft zeker ook de drive en is niet bang om te voetballen. Dat hij het op zijn eigen manier invult, is logisch. Dat was vorige week ook het geval op het middenveld toen De Leeuw speelde voor Chery. Ik heb er alle vertrouwen in dat Letschert het prima zal doen als rechtsback. De verantwoordelijkheid hiervoor neem ik op me. In de Beloften was het maandag al naar behoren, zijn ‘positie kiezen’ was goed. Gedurende de trainingen deze week ging het steeds beter en ik hoop dat hij die lijn kan doortrekken richting de wedstrijd van zondag.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen