string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Letschert tekent zijn eerste contract bij FC Groningen.

Woensdag 22 mei 2013 om 14:59

Timo Letschert heeft woensdag rond het middaguur in Euroborg zijn eerste contract bij FC Groningen getekend. De jeugdinternational, die over drie dagen zijn 20ste verjaardag viert, kwam begin april al een tweejarig contract overeen met FC Groningen.

Letschert is dit seizoen bij Jong FC Groningen omgeturnd van een aanvallend ingestelde middenvelder tot centrale verdediger. Hij verving dit seizoen in het hart van de Groningse verdediging twee keer de op dat moment geschorste Virgil van Dijk. Letschert speelde de uitwedstrijden in de Eredivisie tegen Heracles Almelo en PSV en was een half uur voor tijd invaller in het thuisduel van FC Groningen met ADO Den Haag.
Toegevoegd
Letschert reisde in januari ook al met de eerste selectie mee naar het trainingskamp in het Spaanse Oliva. Vanaf volgend seizoen wordt hij toegevoegd aan de eerste selectie van FC Groningen, die dan onder leiding zal staan van de nieuwe hoofdtrainer Erwin van de Looi. Letschert kende het afgelopen seizoen een spectaculaire ontwikkeling in Euroborg. Hij is pas aan zijn eerste seizoen bij FC Groningen bezig, maar heeft in die tijd al diverse grote sprongen gemaakt. Naast zijn entree in de Eredivisie, maakte hij eveneens zijn debuut voor het Nederlands Beloftenteam.
Manager Henk Veldmate feliciteerde Letschert met diens ontwikkeling en zijn eerste contract bij FC Groningen, maar gaf hem ook een boodschap mee. “We zijn er nog niet. We staan pas aan het begin. We willen en eisen meer. Maar we zijn wel blij dat je de komende twee jaar bij ons gaat laten zien wat je kunt.”
Mogelijkheden
Letschert was tot aan dit seizoen eigenlijk zijn hele voetballeven een aanvallend ingestelde middenvelder, maar onder de vleugels van zijn trainer Dick Lukkien is hij bij Jong FC Groningen centrale verdediger geworden. Lukkien, die volgend seizoen eerste assistent van Van de Looi wordt, is positief gestemd over de mogelijkheden van Letschert en sprak hem als volgt toe: “Timo, jij hebt een onnatuurlijke rust aan de bal. Ik had slechts één bedenking: ‘Kun en wil je wel verdedigen?’ Dat antwoord heb je ons op een goede manier gegeven. Voetballen begint van achteruit en jij laat zien te willen en te durven voetballen. Als jij rustig en leergierig blijft, zie ik een mooie toekomst voor jou in het verschiet liggen.”

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard