string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Letschert, Groby, ex-Veendammers in FCG TV.

Vrijdag 12 april 2013 om 14:12

FC Groningen TV volgt vanavond een rondleiding door Euroborg voor leerlingen van het leerproject Playing for Success. De rondleiding wordt verzorgd door Jeroen die al tien jaar werkzaam is bij FC Groningen. Daarnaast vertellen de ex-sc Veendam spelers Tom Overtoom en Lars Lambooij waarom ze de komende weken meetrainen met FC Groningen, is er een vooruitblik op het duel tegen Heracles met debutant Timo Letschert en beleeft FC Groningen mascotte Groby weer een bijzonder avontuur.

Deze week kregen de leerlingen van het leerproject Playing for Success een rondleiding door Euroborg. Deze rondleiding werd verzorgd door Jeroen die al tien jaar werkzaam is bij FC Groningen. Jeroen verleent allerlei hand- en spandiensten voor de club en kent iedereen in en rond het stadion. Een rondleider die meer weet over Euroborg en FC Groningen dan Jeroen is dan ook niet te vinden. Vaste televisiekijkers kennen Jeroen wellicht van een commercial van het Oranjefonds dat al twee jaar te zien is op de landelijke televisiezenders. FCG TV ging mee met de rondleiding van Jeroen.
Sinds maandag trainen de ex-sc Veendam spelers Mitch Apau, Lars Hutten, Lars Lambooij en Tom Overtoom mee met de selectie van FC Groningen. Zij kunnen op deze manier hun conditie op peil houden en zich wellicht in de kijker spelen bij FC Groningen. FCG TV volgde een training in Eelde en zag daar ook Luis Pedro aan het werk die dit seizoen was verhuurd aan sc Veendam.
Donderdagochtend om 11.00 uur verrichtte wethouder Jan Seton van de gemeente Groningen de starthandeling voor het aanboren van het collectieve bodemwarmte-systeem in het Europapark. Dankzij dat systeem zal het veld van Euroborg in de winter van 2013/2014 op een duurzame manier worden verwarmt. Het project is een samenwerking tussen Gemeente Groningen en het Waterbedrijf Groningen. FCG TV was aanwezig bij de ook voor FC Groningen belangrijke starthandeling.
Zaterdagavond gaat FC Groningen in Almelo op bezoek bij Heracles. Voor Timo Letschert wordt het een spannende avond want hij gaat zijn debuut maken in het eerste elftal van FC Groningen als vervanger van de geschorste Virgil van Dijk. Voor Letschert is het sowieso een bijzondere week want net als zijn huisgenoot Hilal Ben Moussa tekende Letschert deze week een tweejarig contract met de FC. Het is voor de centrale verdediger een beloning voor de ontwikkeling die hij dit seizoen als Beloftenspeler doormaakt.

Vanavond beleeft Groby weer een spannend avontuur. De mascotte van FC Groningen helpt mee met het wassen van borden in de keuken van Euroborg. Hoe dat afloopt kun je zien in een nieuwe aflevering van De avonturen van Groby.
Let op: Door een technische storing is de nieuwe aflevering van FC Groningen TV te zien om 22.55 uur op Eredivisie Live 2. Zaterdag is de herhaling om 08.25 uur op EL 1 en 19.05 uur op EL 2, voorafgaande aan Heracles Almelo – FC Groningen.
FC Groningen TV is zaterdag ook te zien op OOG TV. De uitzending op de lokale omroep van Groningen begint om 15.30 uur, waarna het tot 9.00 uur in de ochtend wordt herhaald.
FC Groningen TV is ook terug te zien op de website van FC Groningen: http://www.fcgroningen.nl/home/fcg-tv/ en op YouTube: www.youtube.com/fcgroningentv Blijf op de hoogte van FC Groningen TV via Twitter: www.twitter.com/fcgroningentv

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard