string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Late afgelasting wedstrijd was voor iedereen zuur’.

Dinsdag 28 januari 2014 om 14:35

In de 463ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de afgelaste thuiswedstrijd tegen FC Twente, kijkt hij vooruit naar het duel met AZ en benoemt hij diverse andere activiteiten van deze week.

“We hadden afgelopen zondag veel zin in onze eerste thuiswedstrijd van 2014. Uitgerekend in de nacht van zaterdag op zondag viel deze winter voor het eerst sneeuw in Nederland en meer specifieker nog: in het noorden van het land. Hierdoor ontwaakten we zondag in een witte wereld. De weersvoorspellingen waren ons uiteraard bekend en wij waren hierdoor dan ook niet verrast.”
Keuring
“De organisatie had vooraf al op deze omstandigheden ingespeeld en we zijn zaterdagavond samen met vele vrijwilligers al begonnen met het sneeuwvrij maken van het veld. Voor ons was het tijdig speelklaar krijgen van het veld dan ook geen vraag. We hebben de situatie ’s ochtends direct gemeld aan de KNVB en de omstandigheden toegelicht. Wat ons gedurende de dag meer zorgen baarde, was ons publiek. De weersomstandigheden waren natuurlijk al niet uitdagend – en betaald voetbal speel je in onze ogen voor het publiek – maar met name het veilig van en naar het stadion komen, had onze aandacht. Na overleg met de gemeentelijke instanties én de KNVB werd ons gezegd dat er gevoetbald moest en kon worden. Dan rest ons niets anders dan hieraan gehoor te geven en er voor te zorgen dat er om 14.30 uur afgetrapt zou kunnen worden.”
Scheidsrechter
“In dit soort situaties ligt het laatste woord echter altijd bij de scheidsrechter. Als hij vindt dat er niet gevoetbald kan worden – en hiervoor hanteert de KNVB diverse richtlijnen – dan houdt het op. Het veld was in onze ogen speelklaar, maar na overleg met onder anderen beide trainers werd besloten het duel alsnog af te gelasten. De veiligheid van de spelers was met name door de gladheid van het veld in de ogen van de arbiter in het geding. Voor alles en iedereen was de late afgelasting heel zuur.”
“Om te beginnen voor de mensen die – al dan niet gehinderd door de weers- en verkeersomstandigheden – al onderweg waren naar Euroborg. Voor beide ploegen, die zich hadden voorbereid op de wedstrijd en voor ons als organisatie. De late afgelasting bezorgt ons als club een flinke schadepost aan gemaakte kosten. Op dit scenario zat dus niemand te wachten. Wij hebben echter alles in het werk gesteld de wedstrijd op een verantwoorde manier te laten spelen – hetgeen ook van ons verwacht werd – maar hier was duidelijk sprake van overmacht.”
Inhalen
“De wedstrijd tegen FC Twente gaan we op woensdag 12 februari inhalen. De aftrap in Euroborg is dan om 19.45 uur. In die week staan er maar liefst drie thuisduels op rij op het programma: de derby tegen sc Heerenveen op zondag 9 februari, het inhaalduel met Twente en de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles op zondag 16 februari.”
“Voor die tijd spelen we nu eerst twee uitwedstrijden in Noord-Holland. Te beginnen zaterdagavond in Alkmaar tegen AZ. Volgende week donderdag volgt dan tijdens de midweekse competitieronde het uitduel met regerend landskampioen en koploper Ajax in de Amsterdam ArenA. Beide uitwedstrijden beginnen om 20.45 uur.”
Activiteiten
“Naast het drukke wedstrijdprogramma dat ons te wachten staat, zijn er zoals altijd ook tal van activiteiten buiten het veld. Zo zal ondergetekende vanavond (dinsdag – red.) op verzoek van sponsorrelatie Mobacc de Rotary Club Veendam toespreken in Euroborg. Vrijdagavond zal ik een lezing verzorgen tijdens de sponsoravond van vv ZNC in Zuidbroek.”
Vacature
“Ook via deze weg willen wij supporters op de Koeman Tribune er nog eens op wijzen dat er nog altijd een vacature open staat binnen de Klankbordgroep. Dit adviesorgaan sluist gevraagd en ongevraagd signalen door, die leven onder het publiek, richting de club en treedt ten minste vier keer per seizoen in overleg met directie en management van FC Groningen. De Klankbordgroep bestaat uit zeven personen. Naast vertegenwoordigers van de Supportersvereniging FC Groningen, Groningen Fanatics, de Rolly-Side en de Z-Side, hebben de Koeman Tribune, Piet Fransen Tribune en Tonny van Leeuwen Tribune elk één vertegenwoordiger.”
“De Klankbordgroep is op zoek naar een nieuwe vertegenwoordiger voor de Koeman Tribune. Supporters die in het bezit zijn van een seizoenkaart op deze tribune en geïnteresseerd zijn om dit tribunedeel actief te vertegenwoordigen tijdens en buiten de overlegmomenten, kunnen zich tot uiterlijk maandag 10 februari kandidaat stellen door op onderstaande link te klikken.”
Open Dag 2014
“Vanavond wordt bij VV Musselkanaal de tradionele Gouden Bal overhandigd door clinicorganisator Egge Knol. Zij hadden naar mening van de jury de lekkerste gehaktbal in combinatie met de beste ontvangst tijdens onze jeugdclinics in het jaar 2013.”
“Met de mededelingen dat de Open Dag 2014 dit jaar zal worden gehouden op zondag 3 augustus en de jaarlijkse persdag op maandagmiddag 4 augustus, besluiten we deze nieuwsbrief. Informatie over het programma van de Open Dag volgt in een later stadium, maar dan kan nu alvast de datum in de agenda worden genoteerd.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’