string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Lancering gezondheidsproject Bslim.

Dinsdag 14 april 2009 om 14:44

In de 227ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het duel met Vitesse, gaat hij in op de lancering van het project Bslim en meldt hij de start van de werving van nieuwe stewards en de voltrekking van het eerste huwelijk in Euroborg.

“We hebben afgelopen zondag een teleurstellende wedstrijd gespeeld tegen Vitesse. Door de uitslagen van de concurrentie hebben we – met nog vier speelronden te gaan – de zesde plaats nog altijd stevig in handen, maar over het verloop van het duel met Vitesse kunnen we onmogelijk tevreden zijn. Zaterdagavond hebben we in Doetinchem de mogelijkheid revanche te nemen als we tegen De Graafschap spelen. Dat is traditioneel een lastige uitwedstrijd. Weer een week later, op zondag 26 april, wacht het thuisduel met Willem II. Voor deze competitiewedstrijden zijn nog kaarten verkrijgbaar voor de vakken OO en PP.”

Halve finales
“Beter sportief nieuws was er te melden vanuit de jeugdopleiding. FC Groningen A1 bereikte afgelopen zaterdag de halve finales om de Nike Cup. Op Sportpark Corpus den Hoorn werd na een boeiend bekerduel AZ met 2-0 verslagen. Een zeer knappe prestatie, zeker in de wetenschap dat de ploeg van trainer Paul Raveneau eerder in competitieverband al twee keer had verloren van de Alkmaarders. In de strijd om een finaleplaats moet de A1 afrekenen met FC Volendam. Wanneer het uitduel aan de Dijk in het vissersdorp wordt gespeeld, is nog niet bekend.”

“Morgen (woensdag – red.) wordt in Euroborg een nieuw gezondheidsproject gestart waaraan FC Groningen een bijdrage levert. ‘Bslim scoort voor gezondheid’ is een project waarbij voetballers van FC Groningen basisschoolkinderen aanzetten tot een gezonde leefstijl. De spelers Brian van Loo, Oluwafemi Ajilore en Goran Lovre geven het goede voorbeeld in bewegen en gezonde voeding. Het project bestaat uit een intake-event met een fitheidstest, een rondleiding door Euroborg en voetbalclinics.”

Een contract
“Aan het eind van de intake ondertekenen ongeveer driehonderd kinderen een contract met één van de spelers van FC Groningen en beloven zij twintig weken lang aandacht te besteden aan een sportieve en gezonde leefstijl. Op school komen in diezelfde periode vijf thema’s over voldoende bewegen en gezonde voeding aan de orde. De kinderen sluiten het project af met een tweede fitheidstest waarna ze een diploma krijgen.”

“Het project ‘Bslim scoort voor gezondheid’ is een initiatief van Menzis, Bslim (spreek uit: bie-slim – red.) en FC Groningen. In Bslim zijn meerdere organisaties vertegenwoordigd zoals het onderwijs, buurtsportwerk, Huis voor de Sport Groningen, gemeente Groningen en de GGD. Wij willen middels dit project onze maatschappelijke betrokkenheid tonen. Door een koppeling met Bslim willen wij bijdragen aan het reduceren van gezondheidsachterstanden in de stad. Zorgverzekeraar Menzis vindt de rol die voetbal in de samenleving speelt en de voorbeeldfunctie die voetballers daarbij hebben voor de jeugd belangrijk. Wethouder José van Schie van Sport zal het project openen. Ook de FC Groningen Junior Club zal aanwezig zijn bij de start.”

Activiteiten
“In de meivakantie organiseert de Junior Club verschillende activiteiten, waaronder rondleidingen. Ben jij lid van de Junior Club? Dan kun je je nog opgeven voor de rondleidingen op dinsdag 28 april. Je neemt dan een kijkje in de catacomben van het stadion en bezoekt bijvoorbeeld de skyboxen, de tribunes en de persruimte. Opgeven kan via de website www.fcgroningenjuniorclub.nl onder het kopje ‘activiteiten’.”

“Vorige week heeft de KNVB bekend gemaakt dat Jong Oranje het seizoen 2009/2010 zal openen met een oefeninterland in Euroborg. Op dinsdag 11 augustus zijn de leeftijdsgenoten van Engeland de tegenstander. Een maand later start Jong Oranje de EK-kwalificatie met een thuiswedstrijd tegen Finland in Doetinchem. Jong Oranje bewaart goede herinneringen aan ons stadion. Drie eerdere wedstrijden in Euroborg leverden drie keer winst op.”

Lezing
“Morgenavond (woensdag – red.) zal ondergetekende een lezing verzorgen bij de afdeling ROEZ van de gemeente Groningen. Voor het Jongen Bedrijven Netwerk staat een thema-avond over ‘Ondernemen” op het programma.”

“Donderdagavond wordt de slotavond van het Hattrick’s Club zaalvoetbaltoernooi gehouden, waarbij onze sponsorrelaties het tegen elkaar opnemen. Ook nu zullen er weer zestien bedrijven deelnemen in het Sportcentrum Leek.”

Klankbordgroep
“Vorige week zijn we gestart met de uitwerking van de klankbordgroep. Dit adviesorgaan zal bestaan uit een vertegenwoordiger van iedere tribune, dus vier mensen in totaal, twee afgevaardigden van de Supportersvereniging, een vertegenwoordiger van de Rolly Side en één van de Z-Side. De klankbordgroep wordt een adviesorgaan voor de clubleiding en zal signalen die leven onder het publiek doorsluizen. Inmiddels hebben zich de eerste kandidaten van de diverse tribunes aangemeld. Seizoenkaarthouders op de Oost, West, Zuid en Noordtribune kunnen tot en met vrijdag 1 mei hun belangstelling zitting te nemen in de klankbordgroep kenbaar maken via deze website.”

Wervingscampagne
“Morgen (woensdag – red.) start ook de wervingscampagne voor stewards voor het nieuwe seizoen. Wij hebben behoefte aan betrokken mensen met een FC Groningen-hart, die zich rondom uit- en thuiswedstrijden willen inzetten voor een goede organisatie. Wij zullen voor de nieuwe mensen een speciale stewardopleiding starten. Belangstellenden kunnen hun interesse tonen via deze website.”

“Tot slot een bijzonder gebeurtenis. Volgende week maandag, 20 april, zal in Euroborg voor het eerst een huwelijk worden voltrokken. De heer Oosterveld en mevrouw Noot zullen elkaar ’s middags om 15.00 uur het ja-woord geven in de Hattrick’s Pub. Het stadion van FC Groningen is, zoals eerder in het Oosterpark het geval was, aangewezen als officiële trouwlocatie. Wij wensen het aanstaande echtpaar een mooie dag toe.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’