string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Lancering E-Divisie voor Eredivisieclubs.

Woensdag 18 januari 2017 om 15:24

De Eredivisie lanceert naast de reguliere voetbalcompetitie een volledig nieuwe competitie voor de Eredivisieclubs: de E-Divisie. Binnen de E-Divisie gaan eSporters van de 18 Eredivisieclubs virtueel strijden om het kampioenschap in FIFA 17.

De E-Divisie – wereldwijd één van de eerste officiële eSports-competities voor FIFA-gamers – start op maandag 6 februari. Via Twitch, YouTube en FOX Sports kunnen fans en liefhebbers de wedstrijden van hun favoriete club of gamer gaan volgen.
 
De E-Divisie is een initiatief van de Eredivisie CV en wordt gelanceerd in samenwerking met alle 18 Eredivisieclubs, EA SPORTS™ en Endemol Shine Nederland. “Binnen de Eredivisie zijn we al enige tijd bezig om een officiële eSports-competitie in Nederland op te zetten”, vertelt Alex Tielbeke, directeur van de Eredivisie CV. “De E-Divisie zien wij als een uitbreiding op het bestaande voetbalaanbod, waarbij we ons nog meer kunnen toeleggen op jongeren. Voor de clubs is het een mooi platform om de betrokkenheid van fans te vergroten en gezamenlijk nieuwe content te genereren.”
 
Uniek
Wereldwijd uniek aan de structuur van de E-Divisie is dat alle 18 eSporters officieel deel uitmaken van de Eredivisieclubs. Dit voetbalseizoen zijn de Eredivisieclubs een zoektocht gestart naar een eSporter, die hun club gaat vertegenwoordigen in de E-Divisie. Zondagmiddag vindt tijdens de Fandag bij Bauhaus tussen 14.00 uur en 16.00 uur de finale plaats voor de verkiezing van eSporter van FC Groningen.
 
Nick den Hamer (19) uit Eelde en Laurens Mulder (18) uit Groningen wonnen de voorronde en strijden zondagmiddag samen met twee andere spelers, die een wildcard krijgen, om de eSporter van FC Groningen te worden en de club te vertegenwoordigen bij evenementen en gametoernooien. Zij zullen die finale spelen onder het toeziend oog van de eerste selectie en trainersstaf.

Europese kampioenschappen
In 17 speelrondes wordt beslist welke club en gamer zich de eerste landskampioen van de E-Divisie mag noemen. De kampioen in FIFA 17 wint de felbegeerde kampioenschaal en wordt namens de E-Divisie afgevaardigd voor de EA SPORTS FIFA 17 Ultimate Team™ Championship Series. Daar gaat de landskampioen het in Europees verband opnemen tegen eSports-kampioenen uit andere landen, zoals Frankrijk. Bij winst stroomt de eSporter vervolgens door naar het wereldkampioenschap, waar hij of zij zich kan meten met de beste FIFA 17-gamers van de wereld.
 
Officiële lancering op 1 februari
De officiële lancering van de E-Divisie vindt plaats op woensdag 1 februari 2017. Dan wordt onder meer bekend welke gamers aan de E-Divisie deelnemen, waar de wedstrijden worden uitgezonden en hoe game- en voetballiefhebbers zelf onderdeel kunnen worden van de E-Divisie. Alle ontwikkelingen rondom de E-Divisie zijn te volgen op www.e-divisie.nl.
 

E-Divisie Badge

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’