string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Laatste Limburgse klus in 2018: Fortuna-uit.

Vrijdag 21 december 2018 om 15:29

FC Groningen speelt zaterdagavond 22 december om 18.30 uur de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2018. De Trots van het Noorden neemt het na zestien speelronden in de Eredivisie als nummer 16 van de ranglijst op tegen de nummer 10; Fortuna Sittard.

Trainer Danny Buijs bewaart warme herinneringen aan zo’n laatste klus van het jaar in Limburg. Dertien jaar geleden speelde FC Groningen op 30 december de uitwedstrijd tegen Roda JC en toen trok de FC met 3-1 aan het langste eind. Met Groningse treffers van Erik Nevland, Mark-Jan Fledderus en nota bene Danny Buijs zelf. “Zo’n laatste wedstrijd bepaalt wel met welke stemming je de winterstop ingaat,” aldus Buijs.

Selectie
De FC-trainer kan nog altijd niet beschikken over de geblesseerde Jannik Pohl. Ajdin Hrustic is, ondanks het geblesseerd uitvallen in de trainingswedstrijd van maandag tegen FC Emmen, wel weer inzetbaar na een schorsing van één wedstrijd. Mimoun Mahi trainde vrijdagochtend niet op het kletsnatte veld van Sportpark Corpus den Hoorn, maar lijkt wel inzetbaar. De fitheid van Mateo Cassierra moet zaterdag nog bekeken worden. Vanuit FC Groningen onder-23 maken Daniël van Kaam en Tim Freriks al een tijdlang permanent deel uit van de eerste selectie.

De nederlaag afgelopen zondag tegen FC Emmen dreunde aan het begin van de week nog wel even na, moest Buijs erkennen. “Als je twee minuten voor tijd op voorsprong komt in een typische 0-0 wedstrijd, dan voel je zo’n tik wel even wat langer. Gezien de stand op de ranglijst en waar we vandaan kwamen, was een resultaat wel cruciaal. Maar we zullen dit seizoen vast nog meer tegenslagen krijgen. Het is in de Eredivisie wat ook van ons gevraagd wordt; het omgaan met en terugkomen van die tegenslagen.”

Fortuna
De wedstrijd in Sittard is de laatste uitdaging van het kalenderjaar 2018. “Ze wonnen bij Feyenoord in De Kuip met 2-0, op de counter,” stelt de FC-trainer. “En afgelopen woensdag moesten ze thuis tegen Cambuur het spel maken. Het hangt dus van het type wedstrijd af, wat we van ze kunnen verwachten. Ze beschikken in ieder geval over een aantal voor ons redelijk onbekende buitenlandse namen, maar als je gaat kijken op internet zie je wel dat het jongens zijn met veel ervaring op het hoogste niveau en interlands achter hun naam. Of we na de nederlaag tegen Emmen van afgelopen zondag extra druk ervaren? Volgens mij spelen we al het hele seizoen met de druk die erbij hoort als je onderin staat. De opdracht zal niet veranderen: we willen wedstrijden winnen.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven