string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Kwakman: ‘Als een kip zonder kop’.

Dinsdag 21 mei 2013 om 07:52

Aanvoerder Kees Kwakman had zondagmiddag in de Grolsch Veste 'als een kip zonder kop' gelopen in de slotfase. Routinier Andraz Kirm concludeerde dat tegenstander FC Twente meer ervaring had.

Kees Kwakman: “Ik had absoluut het geloof dat we de 2-1 over de streep zouden trekken. Natuurlijk kwamen we er in de tweede helft amper nog uit. Maar alleen in de eerste twintig minuten van de wedstrijd hadden we het moeilijk omdat we niet precies wisten hoe we Rosales en Tadic moesten verdedigen. Toen Kirm linksbuiten ging spelen, hebben ze echter geen kans meer gehad. Ja, er waren wat hachelijke momenten. Maar echte kansen heb ik niet meer gezien. En dan is het juist ongelooflijk dat de kleinste man van het veld de bal in kan koppen.”
“Na de 2-2 konden we alleen nog maar op jacht naar de overwinning. Ik heb als een kip zonder kop over het hele veld gelopen want ik had nog wat over. De middenvelders en de jongens voorin hadden al aardig wat afgelopen. En als speler in de as had ik nog wel wat lucht over en heb daarom nog wat geprobeerd. Maar dat mocht helaas niet meer baten.”
Andraz Kirm: “Dit is zeer teleurstellend voor de gehele ploeg. Beide wedstrijden hebben we er hard voor gewerkt en juist dan is het een teleurstelling als je zo dicht bij de overwinning bent. We wisten dat we hier kansen zouden krijgen. Daarom speelden we compact en probeerden we gevaar te stichten vanuit de counter. En juist dat lukte in de eerste helft.
2-1 was voldoende dus moesten we slim blijven spelen in de tweede helft. We moesten het veld klein houden en via de counter toeslaan. FC Twente was veel in balbezit, maar kreeg weinig echte kansen. Jammer genoeg wisten ze toch te scoren uit een voorzet. Ik vind wel dat we beide duels behoorlijk hebben gespeeld. Zij hebben meer ervaring met dit soort wedstrijden. Ik denk dat dat de doorslag gaf.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven