Kostic ambieert rugnummer 10

10 april 2012

Hoewel Filip Kostic als linksbuiten met een shirt met rugnummer 11 werd gepresenteerd, ambieert hij het vrijgekomen nummer 10 over te nemen van Dusan Tadic, die aankomende zomer naar FC Twente vertrekt. “Ik speel op dezelfde positie en ook de coach was linksbuiten,” aldus de nieuwste FC-aanwinst.

Kostic kwam maandag naar Nederland om dinsdagochtend medisch gekeurd te worden. Die test doorstond de 19-jarige Serviër en zo kon hij om klokslag vier uur gepresenteerd worden in de ABN AMRO Business Corner te Euroborg. Nadat hij alle aanwezigen had bedankt voor zijn komst, begon hij ‘getolkt’ via Servisch naar Engels via Nikola Pavlovic aan zijn ‘maiden speech’. “Ik ben erg blij om hier in Groningen te zijn,” aldus Kostic . Ik heb veel gehoord over de club, de mensen en de stad Groningen. Het was voor mij altijd een droom om in het buitenland te gaan spelen. FC Groningen heeft een mooi stadion en goede supporters. Ik ben nog een jonge speler, maar wil graag ‘de nieuwe Tadic’ worden.”

"Mijn eerste indruk van FC Groningen is erg positief. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik straks in Euroborg ga voetballen. Ik wil het liefst zo snel mogelijk voetballen op dit veld. Ik speel links voorin. Ik hou van aanvallend voetbal en kom het liefst voor de goal. Ik wil zoveel mogelijk doelpunten maken maar assists geven vind ik ook erg belangrijk."

Een bod van Club Brugge wees hij enkele tijd geleden nog af. “De Nederlandse competitie staat beter aangeschreven dan de Belgische. Bovendien heb ik met Dusan Tadic gesproken. Hij denkt dat FC Groningen voor een jonge speler een betere keuze is. Ik kom van een kleine club uit een klein land, Servië. En voor mijn verdere carrière lijkt dit me een betere stap.” “Het verhaal dat Tadic mij heeft verteld, is één van de redenen om voor FC Groningen te kiezen. Hij heeft verteld dat het een grote club is. Bovendien speel ik op dezelfde positie als Dusan en heeft ook de coach (Pieter Huistra – red.) vroeger als linksbuiten gespeeld. Ik ben trots om de opvolger van Tadic te mogen zijn.”

Voorganger over opvolger
Tadic over Kostic: "Maandag heb ik Filip voor het eerst ontmoet. Filip is een leuke jongen en ik hoorde dat hij ook een uitstekende voetballer is. Ik denk dat FC Groningen een goede keuze heeft gemaakt. Ik heb hem verteld hoe het ging toen ikzelf naar Groningen kwam. Ik probeer hem nu te helpen met allerlei zaken. Als hij nog iets nodig is, dan kan hij mij altijd bellen en mij alles vragen." En Tadic over zijn overgang naar Twente: "Ik heb veel gesproken met belangrijke mensen om mij heen. Ik denk dat FC Twente op dit moment de beste keuze is. Het is in mijn ogen een erg goede club, één van de beste in Nederland. Ik hoop dat ze zich kwalificeren voor de Champions League of anders voor de Europa League. Want natuurlijk wil ik Europees voetbal spelen en strijden om het kampioenschap. Ik denk dat dit de juiste stap is voor mij."

Laatste nieuws