string(9) "claudebot"

Koopoptie contract Asoro niet gelicht.

Maandag 15 juni 2020 om 14:24

FC Groningen gaat de koopoptie in het huurcontract van Joel Asoro niet lichten. De Zweed werd in het seizoen 2019/2020 voor een jaar gehuurd van de Engelse club Swansea City en keert in eerste instantie terug naar de club uit Wales, waar de 21-jarige aanvaller nog een contract heeft tot medio 2022. 

Asoro vitesse

Asoro kwam het afgelopen seizoen tot 17 optredens voor de Trots van het Noorden, waarin de aanvaller driemaal trefzeker was. De Zweed debuteerde op 25 september 2019 op bezoek bij PSV als invaller voor de club. Zijn eerste basisplaats kreeg Asoro toebedeeld op 3 november van het vorige kalenderjaar tegen Willem II. Hij gaf direct een assist in de 2-0 gewonnen thuiswedstrijd. Een week later maakte de Zweedse jeugdinternational beide goals in de met 2-1 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Vitesse.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus verklaart waarom FC Groningen ervoor heeft gekozen de koopoptie op Asoro niet te lichten. “Joel heeft afgelopen seizoen meerdere malen laten zien specifieke kwaliteiten te bezitten en blijft een interessante speler,” aldus Fledderus. “We moeten echter nu een beslissing nemen of we de koopoptie willen lichten en hebben de keuze gemaakt dit niet te doen. We wilden hem graag nog een extra jaar huren, maar dat bleek op dit moment geen optie. We willen Joel hartelijk danken voor de bijdrage die hij heeft geleverd in het afgelopen seizoen en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’