string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Kom tijdig naar Euroborg; eerbetoon aan Piet Fransen’.

Dinsdag 11 augustus 2015 om 11:44

In de 541ste nieuwsbrief van directie en management van FC Groningen kijkt algemeen directeur Hans Nijland vooruit naar de competitiestart van FC Groningen en het eerbetoon aan de overleden clubicoon Piet Fransen.

“De afgelopen week stond bij FC Groningen nadrukkelijk in het teken van het overlijden van clubicoon Piet Fransen. We hebben een waardige en eervolle herdenkingsbijeenkomst gehad, vorige week donderdagavond in Euroborg, en een dag later was een afvaardiging van de club bij de respectvolle uitvaartplechtigheid van Piet Fransen.”
Applaus
“Morgenavond (woensdag – red.), bij onze eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen tegen FC Twente, zullen we opnieuw stilstaan bij het overlijden van Piet Fransen. Het randprogramma zal versoberd zijn en de muziekkeuze wordt aangepast. Ter nagedachtenis aan de clubicoon en zijn verdienste voor FC Groningen, zullen wij vlak voor aanvang van de wedstrijd een eerbetoon aan hem houden. Wij vragen het publiek daarbij om na het fluitsignaal van scheidsrechter Ed Janssen een minuut lang te applaudisseren voor Piet Fransen. Zijn familie zal morgenavond bij de wedstrijd aanwezig zijn. De spelers van FC Groningen zullen – net als bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal – rouwbanden dragen.”
Vol verwachting
“Nadat onze seizoensouverture afgelopen zondag geen doorgang kon vinden in verband met aangekondigde politieacties, kijken we vol verwachting uit naar ons treffen met FC Twente. Gezien het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd – de aftrap morgenavond in Euroborg is om 18.30 uur – verwachten wij rond die tijd de nodige verkeersdrukte richting Euroborg. Wij roepen bezoekers die hiertoe in de gelegenheid zijn dan ook op om tijdig naar het stadion te komen om drukte bij de instroom te spreiden.”
Trappen vrij
“Dit seizoen gaan we nadrukkelijk toezien op het vrijhouden van de trappen en de trapopgangen op de tribunes. Dit met het oog op de veiligheid van alle supporters in het stadion. Het is niet toegestaan op de trappen en trapopgangen te staan of te zitten. Deze dienen om veiligheidsredenen altijd vrijgehouden te worden. Dit was al zo en de UEFA zal hierop streng toezien tijdens onze wedstrijden in de Europa League. Voor de veiligheid van de toeschouwers én om te voorkomen dat wij hiervoor een boetes krijgen, zullen medewerkers de supporters op het naleven van deze regels aanspreken. Wij rekenen erop dat onze fans hieraan hun medewerking verlenen en een plek op de tribunes innemen.”
Passe-partouts
“Maandag zijn we begonnen met de verkoop van passe-partouts voor de drie thuiswedstrijden in de poulefase van de Europa League. Inmiddels zijn er hiervan 1.142 verkocht. Een passe-partout is uitsluitend aan te schaffen door seizoenkaarthouders en dat kan tot en met volgende week woensdag, 19 augustus. De prijs voor drie thuisduels is 50 euro. Voor deze wijze van verkoop is gekozen om de waarde van een seizoenkaart nog meer te benadrukken. De reden dat een passe-partouts tot uiterlijk 19 augustus kan worden aangeschaft, is de relatief korte periode tussen de loting op vrijdag 28 augustus en de eerste wedstrijd in de groepsfase op donderdag 17 september. Wij hebben deze periode nodig om ook ClubCardhouders nog voldoende in de gelegenheid te stellen een losse kaart te kopen voor onze eerste Europese thuiswedstrijd, die ofwel 17 september ofwel 1 oktober wordt gespeeld.”
Jong FC Groningen
“Gisteravond (maandag – red.) is Jong FC Groningen het nieuwe seizoen in competitieverband begonnen met een overtuigende 3-0 overwinning op Jong De Graafschap in Doetinchem. Vanaf dit seizoen fungeert Jong FC formeel als eindstation van de opleiding en opereert de ploeg van trainer/coach Alfons Arts als zelfstandig team, dus zonder de inbreng van SC Cambuur. Aanstaande maandag is het eerste thuisduel van Jong FC Groningen. Dan brengt Jong FC Twente om 18.30 uur een bezoek aan Sportpark Corpus den Hoorn.”
“Een dag eerder, aanstaande zondag 16 augustus, komt het eerste elftal in actie tegen landskampioen PSV tijdens de tweede competitieronde van de Eredivisie. Het duel in Eindhoven begint om 12.30 uur. Kaarten voor de FanTour en autocombi zijn tot en met morgen, woensdag 12 augustus, te koop via onze website en in de FanCorner.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’