string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

'Kom naar Euroborg om je eigen vaste plek uit te kiezen'.

Woensdag 25 mei 2016 om 11:38

In de 580ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de afsluiting van het seizoen, kijkt hij vooruit naar de komende zomerperiode en gaat hij in op de seizoenkaartverkoop.

“Vorige week hebben de eerste selectie en het Beloften-team het voetbalseizoen 2015/2016 afgesloten. Het eerste elftal deed dit in Beerta in een oefenduel met amateurvereniging THOS. Dat werd een zeer geslaagde avond, waarop meer dan 1.300 mensen afkwamen. Het bevestigde dat FC Groningen in de regio nog altijd een grote aantrekkingskracht heeft en leeft. Onze complimenten aan de organisatie van THOS. De mensen in Beerta hadden het uitstekend voor elkaar, zeker in de wetenschap dat deze wedstrijd pas in een laat stadium definitief georganiseerd kon worden.”

Afscheid
“Na de wedstrijd tegen THOS vertrokken de spelers op vakantie. Een aantal internationals komt de komende periode nog in actie en zal daarna vakantie hebben. Een dag na de wedstrijd in Beerta heeft het personeel van FC Groningen afscheid genomen van het vertrekkende trainersduo Erwin van de Looi en Dick Lukkien. Daarbij werden over en weer mooie woorden gesproken met respect voor de prestaties en het vakmanschap van Van de Looi en Lukkien.”
“Van assistent-trainer Lukkien was al bekend dat hij volgende seizoen op eigen benen gaat staan bij FC Emmen. Gisteren (maandag – red.) presenteerde Willem II Van de Looi als nieuwe hoofdtrainer voor de komende twee seizoenen. Ook vanaf deze plaats wensen wij beide mannen nogmaals alle succes met het vervolg van hun carrière.”

Jeugdafdeling
“Onze jeugdteams hebben komend weekeinde hun laatste activiteiten en sluiten ook daarna het seizoen 2015/2016 af. Omdat de zomervakanties van de scholen in het noorden medio juli beginnen, wordt zoals gebruikelijk de voorbereiding van de jeugdteams op het nieuwe voetbalseizoen in tweeën geknipt. Op maandag 13 juni start het eerste deel van de voorbereidingsperiode voor de teams in de nieuwe samenstelling voor het seizoen 2016/2017. Zaterdag 9 juli begint voor de jeugdafdeling de zomervakantie.”

Eerste training
“Voor de eerste selectie en FC Groningen onder-23 is dan het voetbalseizoen 2016/2017 alweer van start gegaan. Wij houden daarbij de traditie van de laatste jaren in stand om de kick-off van het nieuwe voetbalseizoen op zondagmiddag in Haren te organiseren. Dit jaar zal de eerste kennismaking met de spelersgroep onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber op zondag 26 juni zijn. Het aanvangstijdstip van de eerste training van het voetbalseizoen 2016/2017 is net als in voorgaande jaren om 15.00 uur.”

Voorbereidingsprogramma
“Vanaf maandag 27 juni zullen de trainingen ter voorbereiding op het seizoen 2016/2017 worden voortgezet op Corpus den Hoorn. Traditiegetrouw is de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen tegen een regioteam van RWE Eemsmond. Dit jaar wordt dit duel gespeeld op vrijdag 1 juli in Zandeweer, aftrap 19.00 uur. Over de verdere invulling van het programma met betrekking tot oefenwedstrijden in de voorbereidingsperiode, zal snel meer duidelijkheid komen.”

Achter de schermen
“De voetbalactiviteiten binnen de club zullen de komende periode dus stilliggen. Van rust en stilte is allerminst sprake op de kantoren van Euroborg. Achter de schermen zijn we druk aan de slag met de samenstelling van de selectie voor komend seizoen. Daarnaast wordt er ook al weer gewerkt aan de organisatorische zaken richting het nieuwe seizoen en draait de seizoenkaartverkoopcampagne op volle toeren.”

Seizoenkaarten
“Tot nu toe hebben zich al ruim 11.000 seizoenkaarthouders verzekerd van een vaste plek in het stadion voor het seizoen 2016/2017. Morgen (woensdag – red.) opent Euroborg letterlijk de poorten, wanneer vanaf 10.00 uur de mogelijkheid bestaat om fysiek een vrije plaats in het stadion uit te zoeken. Belangstellenden kunnen dan onder het genot van een gratis aangeboden kopje koffie of thee op beschikbare stoelen in het stadion plaatsnemen en een seizoenkaart aanschaffen voor de uitgekozen plek. Gelijktijdig, vanaf 10.00 uur is via mijn.fcgroningen.nl een keuze te maken uit het bestaande en nieuwe aanbod aan plekken voor het komende seizoen.”

Nieuw hoofdveld
“Het uitzicht zal daarbij iets anders zijn dan normaal, want vanaf vandaag (dinsdag – red.) is begonnen met de renovatiewerkzaamheden aan ons hoofdveld. Zoals eerder al vanaf deze plaats gemeld komt er namelijk een nieuwe grasmat in Euroborg. Wij krijgen de beschikking over een Desso GrassMaster-veld, een zogeheten hybride grasmat. Dit is een natuurgrasveld, dat met kunstvezels is versterkt.”
“Verschillende Premier League- en Bundesligaclubs voetballen op Desso GrassMaster. Ook op onze trainingslocatie op Corpus liggen drie van zulke velden, waaraan overigens momenteel ook groot onderhoud wordt gepleegd. De renovatie van de grasmat in Euroborg gaat circa twaalf weken duren en wordt uitgevoerd door hoofdaannemer Fieldturf, in samenwerking met Bouma Sport en Groen BV uit Tynaarlo.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren