‘Koeman Familie Tribune vanaf nieuwe seizoen rookvrij’

23 januari 2018

In de 664ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de herstart van de Eredivisie, kijkt hij vooruit naar het eerste thuisduel van 2018 – zaterdagavond tegen Heracles Almelo – en kondigt hij aan dat vanaf het seizoen 2018/2019 de Koeman Familie Tribune in het Noordlease Stadion volledig rookvrij zal zijn.

“De herstart van de competitie stond afgelopen zondag vooral in het teken van de ontmoeting tussen de bij ons debuterende Tom en de bij Willem II coachende vader Erwin van de Looi. Omdat Erwin ook nog eens onze voormalige trainer en speler is geweest, was het natuurlijk helemaal een mooi verhaal rond deze wedstrijd. Het is een groot compliment voor Tom dat hij onder deze speciale omstandigheden een zeer verdienstelijk debuut heeft gemaakt voor FC Groningen in de Eredivisie. Binnen de familie Van de Looi kon het 1-1 gelijkspel goedkeuring dragen en ook voor de rest van de betrokkenen was de remise in Tilburg een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.”
 
Thuiswedstrijd
“Zaterdagavond spelen we om 18.30 uur onze eerste thuiswedstrijd van 2018. Heracles Almelo is de tegenstander in het Noordlease Stadion. We willen de tweede seizoenshelft de weg omhoog inslaan en met Heracles krijgen we een directe concurrent op de ranglijst op bezoek. De kaartverkoop voor dit thuisduel loopt en bij de aanschaf van kaarten gelden er geen beperkingen.”
 
Rookvrij
“Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen (2018/2019 – red.) zal de Koeman Familie Tribune volledig rookvrij zijn. Nadat we anderhalf jaar geleden de bovenste ring op de Koeman Familie Tribune al rookvrij hebben gemaakt voor supporters, zal dit vanaf het komende seizoen ook op de onderste ring gelden.”
 
“Met deze wijziging willen wij supporters – en meer in het bijzonder kinderen – de mogelijkheid bieden om op de volledige Koeman Familie Tribune, dus zowel op de eerste als tweede ring, in een rookvrije omgeving voetbal te kunnen kijken in de Noordlease Stadion. In het recente verleden hebben veel supporters deze wens bij ons kenbaar gemaakt en op deze manier willen wij hieraan invulling geven.”
 
“Supporters die niet roken en graag in een rookvrije omgeving zitten, hebben nu de mogelijkheid te verplaatsen naar de eerste of tweede ring op de Koeman Familie Tribune. Wij realiseren ons dat er op dit moment rokende seizoenkaarthouders zitten op de Koeman Familie Tribune, die deze maatregel mogelijk betreuren. Op de andere tribunes in het Noordlease Stadion blijft het nog wel mogelijk te roken, waarbij wij wel aandacht blijven vragen om rekening te houden met elkaar wanneer je toch wil roken in het stadion. Zodra wij de seizoenkaartverkoop voor het seizoen 2018/2019 gaan opstarten, krijgen alle supporters de mogelijkheid om te verplaatsen naar een nieuwe plek naar voorkeur.”
 
Speelkalender
“De eerste speelronde van het seizoen 2018/2019 begint overigens op vrijdag 10 augustus 2018. De KNVB had de clubs drie opties voorgelegd voor de aanvangsdatum van het nieuwe seizoen. Wij hebben voor een start op 17 augustus gestemd, het laatst mogelijke moment waarop de Eredivisie van start moest gaan. Het was van de drie beschikbare opties, in onze ogen de minst slechte. Een meerderheid van de clubs was echter voor een start op 10 augustus.”
 
“In algemene zin pleiten wij er al veel langer voor de competitie pas te laten beginnen als de zomervakanties achter de rug zijn en het transferwindow gesloten is, dus per 1 september. We zullen proberen om onze eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen pas in de tweede speelronde te hebben, zodat zo min mogelijk vakantiegangers mogelijk een thuiswedstrijd moeten missen.”
 
Online veiling Catawiki
“In samenwerking met online veilinghuis Catawiki uit Assen houden we op dit moment weer online veiling, waarbij de opbrengst bestemd is voor de verdere aankleding en vulling van de FC Groningen Experience, het interactieve museum in het Noordlease Stadion. Voor deze veiling zijn weer unieke kavels beschikbaar als gesigneerde wedstrijdshirts, exclusieve arrangementen en dit keer ook – heel bijzonder – de beroemde rode badjas voor de bekerwinnaar van 2015 en een herinneringsmedaille aan de strijd om de Johan Cruijff Schaal tussen landskampioen PSV en bekerwinnaar FC Groningen, in augustus 2015. De veiling loopt tot zondagavond. Klik hier voor meer informatie.”

Junior Club
“Woensdag (morgen – red.) is er voor Junior Club-leden een persconferentie. Een select groepje leden is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Kevin Begois, Amir Absalem, Jesper Drost en Lars Veldwijk zullen plaatsnemen achter de perstafel. De oudste leden van de Junior Club (van 13 tot en met 16 jaar) bezoeken aanstaande zondag de basketbalwedstrijd van Donar tegen Aris Leeuwarden in MartiniPlaza.”

“Tot volgende week!”

Laatste nieuws