string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ko Itakura geselecteerd voor Olympische Spelen.

Dinsdag 22 juni 2021 om 15:00

Ko Itakura behoort tot de definitieve Olympische selectie van zijn land Japan. De verdediger ontving dinsdagochtend een oproep van de Japanse voetbalbond. Ook voormalig FC’er Ritsu Doan behoort tot de 18-koppige selectie van de Japanners. 

Ko Itakura1

Itakura was afgelopen seizoen de enige veldspeler van FC Groningen die alle speelminuten in actie kwam. De sterkhouder in het team van trainer Danny Buijs bekroonde zijn persoonlijk sterke seizoen in mei met de eretitel Office Centre Speler van het Jaar. Het seizoen krijgt met de Olympische Spelen in het vooruitzicht een mooi toetje voor de verdediger. Itakura heeft het shirt met rugnummer 4 gekregen, Doan speelt het toernooi met nummer 10 op zijn rug.
 
Japan neemt het tijdens de Olympische Spelen in eigen land in de poulefase op tegen Zuid-Afrika, Mexico en Frankrijk. Op donderdag 22 juli is Zuid-Afrika de eerste tegenstander, drie dagen later op zondag 25 juli speelt Itakura tegen Mexico met wellicht oud-FC’er Uriel Antuna in de gelederen. Op woensdag 28 juli is Frankrijk de laatste tegenstander in de poulefase.
 
In de voorbereiding op het Olympische voetbaltoernooi – waar zestien landen zich voor hebben gekwalificeerd – speelt het Olympisch elftal van Japan op maandag 12 juli tegen Honduras en op zaterdag 17 juli tegen Spanje.

Eerder maakte FC Groningen onderstaande special over Ko Itakura waarin zijn ontwikkeling en ook de Olympische Spelen werden besproken. 

Itakura

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’