string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kirm: ‘Echte teamprestatie’.

Dinsdag 30 oktober 2012 om 23:36

FC Groningen had dinsdagavond genoeg aan één flitsende aanval om de volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. Een afgemeten voorzet van Andraz Kirm werd door Michael de Leeuw tot doelpunt gepromoveerd. De Sloveense linkerflankspeler was dan ook zeer tevreden met zijn ploeggenoot en het resultaat.

“Michael de Leeuw maakt veel van dit soort goede loopacties en deze keer maakte hij de bal mooi af. Ik ben blij voor hem.” Het antwoord tekent de Sloveen die naar even aandringen toegeeft ook blij te zijn voor zichzelf met zijn eerste assist voor FC Groningen. “Natuurlijk is het prettig om een assist te geven. Het was een mooie aanval, maar het belangrijkste is toch dat we hebben gewonnen. Ik vond dit een echte teamprestatie.”
Net als de vorige wedstrijden speelde FC Groningen een goede eerste helft en zakte het in het tweede bedrijf wat in. “Toch vind ik dat we over de gehele wedstrijd goed hebben gespeeld,” meent Kirm. “We hebben amper wat weggegeven. Het klopt wel dat we de eerste helft dominanter waren. We speelden met meer lef en druk naar voren. We hebben een getalenteerd team die dat goed kan, maar moeten leren het ook in de tweede helft door te zetten. Dat heeft ook met ervaring te maken.”
Kirm genoot van het bekersfeertje in Euroborg. “Dit zijn leuke wedstrijden om te spelen. Je kunt je niet een fout permitteren want dan is het direct afgelopen. Ik hou van die extra druk, die adrenaline. Het is niet de eerste keer dat ik zo`n wedstrijd speel en zeker ook niet de laatste.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren