string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Ze vroegen bij 1-0 al om shirts te ruilen’.

Woensdag 30 oktober 2013 om 23:04

Essent Man of the Match Eric Botteghin maakte in het bekerduel tegen VV Capelle zijn eerste doelpunt voor de FC en gooide daarmee het duel in het slot. De rake kopbal van de verdediger betekende de 2-0 waarmee ook de eindstand was bereikt. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld was blij met de bekeroverwinning, maar erkende dat het elftal slordig was in het spel.

“Het is belangrijk dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, daar gaat het in het bekervoetbal om, maar we hadden wat beter willen spelen,” zegt Kieftenbeld. “We wilden deze wedstrijd meer de bal houden dan de afgelopen wedstrijden het geval was en dat is gelukt. Maar we waren erg slordig en hebben te weinig kansen gecreëerd. Te veel gemakkelijke ballen werden verspeeld. We zijn echter blij dat we in de volgende ronde staan en hebben gedaan wat we moesten doen. Al beseft iedereen dat het zondag tegen Roda JC beter moet.”
Fans
Hoewel de FC lang op de bevrijdende 2-0 heeft moeten wachten, had Kieftenbeld niet het idee dat tegenstander Capelle het nog echt spannend kon maken. “We hebben ze geen moment het gevoel gegeven dat ze echt in de wedstrijd zaten. Ze vroegen bij 1-0 zelfs al of we na de wedstrijd shirts konden ruilen, dat zegt denk ik genoeg.”  
De fans in Euroborg stonden wederom als één man achter de ploeg. “We hadden ze graag wat meer willen vermaken, maar ze zullen blij zijn dat we de volgende ronde hebben gehaald. Het is alleen jammer dat er een vuurwerkbom afging. Dat valt niet goed te praten. We vroegen direct of het goed ging met de keeper en dat was gelukkig het geval. Voor de rest waren onze fans overigens zeer positief aanwezig. Dit jaar is de wisselwerking met het publiek erg goed.”
Botteghin
Eric Botteghin zette zijn club met een goede kopbal op 2-0. Het was de eerste goal voor de Braziliaanse verdediger in het shirt van FC Groningen. “Daar ben ik heel blij mee,” aldus Botteghin. “Het was al een paar keer net niet, maar nu lukte het wel. We hebben vandaag te weinig gecreëerd en waren in de laatste fase voor de goal niet scherp genoeg. De ruimtes waren klein en daardoor moesten we geduldig zijn. Het tempo was aan de lage kant, maar gelukkig zijn we door. Wie we in de volgende ronde treffen maakt me niet uit. Ik hoop wel op een thuisduel.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren