string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Kieftenbeld: ‘We gaan met een goed gevoel de winterstop in’.

Zondag 22 december 2013 om 18:09

Maikel Kieftenbeld kwam zondagmiddag met het meest besmeurde shirt van het veld. De aanvoerder werkte hard en won vele duels op het middenveld. Na afloop van de wedstrijd was Kieftenbeld tevreden over het resultaat na een bijzondere middag.

“Het was een heel bijzondere middag met een mooi eerbetoon aan Martin Koeman,” meent Kieftenbeld. “Er was alles aan gelegen om deze wedstrijd te winnen. Dat we de ballen er direct inschoten, zorgde voor een goed gevoel.”
Gekke wedstrijd
“Het was een gekke wedstrijd. We hebben in de eerste helft misschien drie keer op het doel geschoten en drie goals gemaakt. Na rust begonnen we heel goed, maar kregen toch zomaar twee doelpunten tegen. Ons veldspel was misschien niet eens echt goed, maar de winst was het enige dat telde.”
Door de winst handhaaft FC Groningen zich in de subtop van de Eredivisie. “Als je had verloren, had je in de grote grijze middenmoot gestaan. Ik vind ons beter dan veel van die ploegen en ik denk dat we dat de eerste seizoenshelft ook regelmatig hebben laten zien. En dus is het goed dat we daar niet tussen staan. We gaan met een goed gevoel de winterstop in.”
Doelpunt
Kieftenbeld was zelf betrokken bij de 3-0. De middenvelder schoot van buiten het strafschopgebied hard op het doel van NEC. De bal werd getoucheerd door een verdediger en vloog erin. “Ik hoop dat ik hem op mijn naam krijg, want zoveel goals maak ik niet,” lacht Kieftenbeld. “Maar ik was er niet minder blij om.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen