Kieftenbeld onderuit; Van der Lei niet naar EK.

Donderdag 31 mei 2012 om 11:39

Maikel Kieftenbeld heeft woensdagavond in Toulon met het Nederlands Beloften Elftal verloren van Mexico (4-2) en speelt vrijdag om de derde plek op het toernooi. Oranje onder-19 ging met liefst 6-0 onderuit tegen Frankrijk en gaat niet naar het EK in Estland.

Maikel Kieftenbeld stond in de basis van Oranje onder-21 dat met rust nog met 2-1 voor stond tegen de Mexicanen. Bij een 3-2 achterstand werd Kieftenbeld halverwege de tweede helft gewisseld. Komende vrijdag is het duel om de derde plek de laatste wedstrijd in Toulon. Tegenstander daarin is gastland Frankrijk.
Een lichting landgenoten van de Fransen zaten Oranje onder-19 van coach Wim van Zwam zat de Nederlanders in de weg op weg naar het EK. Bij een 2-0 achterstand kreeg Boccara de rode kaart en vervolgens liep de achterstand op naar 6-0. Voor doelman Stefan van der Lei, die geen minuut in actie kwam in de drie duels, betekent het dat hij in juli niet afreist naar Estland, waar het EK onder-19 gehouden wordt.