string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kieftenbeld: ‘Mooi dat we nog konden gas geven’.

Zondag 26 april 2015 om 18:20

Rasmus Lindgren en Maikel Kieftenbeld vonden allebei dat FC Groningen voornamelijk in de eerste helft tegen Feyenoord een prima wedstrijd speelde. De wil om te winnen, was aanwezig en daardoor gaat men met een goed gevoel richting de bekerfinale van volgende week tegen PEC Zwolle.

Maikel Kieftenbeld kon na afloop van het treffen met de Rotterdammers leven met een punt. “In de eerste helft had er misschien meer ingezeten en was Feyenoord bijna niet gevaarlijk, maar na rust werden ze gevaarlijker,” analyseerde de aanvoerder.
Eindspurt
“We kwamen niet goed de kleedkamer uit in de tweede helft, maar konden nog wel een eindspurt inzetten. Het was mooi om te zien dat we nog even konden gas geven en het publiek pakte dat ook goed op.”
Kieftenbeld werd in de slotfase nog onreglementair omver geduwd door Feyenoorder El Ahmadi. “Ik stond niet zo stevig en daarom viel ik om. Daar baalde ik wel van,” lacht Kieftenbeld. “Ik was een paar keer betrokken bij zulke situaties en daarom moest ik mezelf af en toe even tot rust manen. Zeker met de bekerfinale in het achterhoofd was het belangrijk om je kop erbij te houden. Ik heb echt ontzettend veel zin in volgende week.”
Echt team
Collega Rasmus Lindgren zag dat FC Groningen goed begon aan de wedstrijd en de volledige negentig minuten veel strijd leverde. “We speelden vandaag als een echt team,” aldus de Zweed. “In de eerste helft uitstekend en in de tweede helft wat minder, maar wel met veel strijd.”
FC Groningen kreeg in de eerste helft een paar goede mogelijkheden en Lindgren zag in de tweede helft een inzet van invaller Juninho Bacuna net naast het doel verdwijnen. “Dat was jammer, maar volgens mij maakte hij wel de goede keuze om de bal te ‘lobben’. We moeten het spel uit de eerste helft meenemen naar de finale van volgende week en nu kan alles focus op de beker.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’