string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Kieftenbeld: ‘Ik ga oefenen met muntje opgooien’.

Woensdag 16 juli 2014 om 23:34

Maikel Kieftenbeld kijkt uit naar het Europese avontuur met FC Groningen. De middenvelder heeft in eerdere interviews aangegeven graag eens Europees voetbal mee te maken en donderdag is het zover. Naast het voetballen, is er voor de aanvoerder een belangrijke taak weggelegd. Het winnen van de toss.

FC Groningen trainde woensdagavond om 19.45 uur plaatselijke tijd in het Pittodrie stadion in Aberdeen. De training, die een uurtje duurde, was precies 24 uur voor de aftrap gepland. Direct werd duidelijk dat de laaghangende zon wellicht een rol kan gaan spelen in één van de doelgebieden. Voor aanvoerder Maikel Kieftenbeld dus de belangrijke taak de toss te winnen. “Dat hebben nu al vier mensen tegen me gezegd,” lacht Kieftenbeld. “Maar wat wil je dat ik doe? Ik zal vanavond de hele avond gaan oefenen met muntje opgooien.”
Hoewel het stadion nog leeg was, keek Kieftenbeld al eens goed om zich heen. “Het is oud en mooi. De tribunes staan ontzettend dicht op het veld. Je moet aan de zijlijn geen duw krijgen, anders lig je zo in het grind. Het is voor mij altijd een droom geweest om in Engeland te spelen. Daar en ook in Schotland hangt een geweldige sfeer, ik heb er heel veel zin in. Daarnaast zijn er heel veel supporters mee vanuit Groningen. Het is heel mooi dat we samen Europees kunnen spelen.”
Het is niet de eerste keer dat Kieftenbeld in Aberdeen is. “Ik ben hier in de jeugd een keer geweest. Ik speelde toen bij FC Twente en Theo ten Caat was mijn trainer. Hij heeft hier gespeeld en nam ons mee naar een wedstrijd. Ook toen was er een geweldige sfeer. Ik weet de uitslag niet meer, maar het stadion is me altijd bijgebleven. Daar hoop ik morgen weer op. Hopelijk spelen we dit seizoen nog veel vaker van dit soort wedstrijden.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven