string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Kids United zondag in de schijnwerpers.

Vrijdag 05 april 2024 om 13:59

De voetballers van Kids United vertolken zondagmiddag bij de wedstrijd tussen FC Groningen en NAC Breda een belangrijke rol. Zo lopen de voetballers van het door de FC geadopteerde G-team mee met de line-up, verzorgen ze het vlaggenspektakel en is een deel van de selectie hoofdrolspeler tijdens de penalty shoot-out en wordt er voorafgaand aan het duel gecollecteerd.

Kids United is een Groningse voetbalvereniging voor spelers en speelsters met een fysieke beperking, ontstaan in 2003. FC Groningen heeft Kids United sinds 2011 geadopteerd en was daarmee de eerste betaald voetbalorganisatie met een officieel G-voetbalteam. Kids United bestaat uit spelers met zeer uiteenlopende beperkingen. Iedereen is welkom bij Kids United, inmiddels is de stichting uitgegroeid tot een prachtige voetbalclub waar de verschillende teams op het eigen niveau haar wedstrijden speelt.

Kids United vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te kunnen voetballen en is mede daarom contributievrij. Voorafgaand aan het duel met NAC Breda van aankomende zondag zal de stichting collecteren. Doneren kan bij iedere ingang van het stadion. Daarnaast zal een deel van de spelers schitteren in de line-up, een deel het vlaggenspektakel  verzorgen en een deel de schijnwerpers op zich gericht zien tijdens de penalty shoot-out in de rust. Kom naast de FC zondag ook Kids United aanmoedigen tijdens één van deze activiteiten.

Een team van Kids United doet woensdag 10 april ook mee tijdens het FC Groningen G-voetbaltoernooi. Het toernooi wordt gehouden op de sportvelden van Velocitas 1897 in het Stadpark in Groningen. Tien teams strijden om de eer, de gigantische bokaal en kijken uit naar een schitterende middag vol voetbalplezier. Het FC Groningen G-voetbaltoernooi start om 15.00 uur, toeschouwers zijn van harte welkom. De eerste selectie van FC Groningen is aanwezig op het toernooi om als coaches de tien deelnemende teams te begeleiden.  

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel