string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Kevin Begois nieuwe keeper bij FC Groningen.

Donderdag 01 juni 2017 om 12:00

FC Groningen heeft Kevin Begois gecontracteerd als nieuwe keeper. De 35-jarige Belgische doelman komt transfervrij over van PEC Zwolle en tekent in het Noordlease Stadion een contract voor één seizoen met een optie op nog een jaar.

Kevin Begois wordt met ingang van het seizoen 2017/2018 na Sergio Padt de tweede keeper binnen de eerste selectie van FC Groningen. De in Antwerpen geboren Belgische doelman begon zijn profcarrière in zijn vaderland bij KV Mechelen, maar al snel haalde Roda JC de sluitpost naar Nederland. Daarna belandde Begois achtereenvolgens onder de lat bij VVV-Venlo, Helmond Sport, FC Den Bosch en de laatste vier seizoenen bij PEC Zwolle. In totaal keepte Begois meer dan tweehonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal.
 
Manager technische zaken Peter Jeltema licht de keuze voor Begois als volgt toe: “Na het vertrek van Stefan van der Lei en Peter van der Vlag hadden wij behoefte aan minimaal één nieuwe keeper. Met Kevin Begois hebben wij een doelman weten binnen te halen met een enorme schat aan ervaring en dat vonden wij belangrijk in de samenstelling van de selectie richting het nieuwe seizoen. Begois staat bekend als een zeer betrouwbare keeper en hij weet wat er van hem wordt verwacht bij FC Groningen. Wij zijn blij dat we hem met ingang van het nieuwe seizoen aan de eerste selectie kunnen toevoegen.”
 
Kevin Begois gaat zijn lange actieve loopbaan dus nog minimaal met één seizoen verlengen bij FC Groningen. “En daar ben ik fier op”, zegt hij met een mooi Vlaams accent. “Ik kom met een heel goed gevoel deze kant uit. Vooraf heb ik me over de club laten informeren en heb ik contact gehad met Django Warmerdam, die komend seizoen ook hier komt voetballen. FC Groningen is een club met een mooi aanzien en daar wil ik graag deel van uitmaken.”
 
Begois realiseert zich dat Sergio Padt in principe eerste doelman is van FC Groningen. “Er is mij een duidelijk beeld geschetst. Ik kom als tweede doelman, maar wel met het idee om de juiste impulsen te geven, mijn ervaring mee te brengen en een ondersteunende rol te hebben. Ik ga keihard aan de bak en laten zien wat ik waard ben. Het is niet zo dat ik hier op mijn kont moet komen zitten. De bedoeling is dat we beiden naar een hoger niveau gaan en dat ik er klaar voor ben als er een beroep op mij wordt gedaan.”

Portret Kevin Begois (13)

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’