Keeperstrainer Marth gaat, Kuperus komt

2 januari 2022

Sascha Marth verlaat FC Groningen. De 29-jarige keeperstrainer heeft verzocht zijn contract bij de Trots van het Noorden te laten ontbinden om een overstap te kunnen maken naar een andere club. De Oostenrijker was sinds anderhalf jaar onderdeel van de technische staf van de Trots van het Noorden. Harmen Kuperus wordt de opvolger van Marth en tekent bij FC Groningen een overeenkomst voor tweeënhalf jaar tot medio 2024.

Harmen Kuperus komt over van Fortuna Sittard. De 44-jarige voormalig keeper van onder meer FC Emmen, Willem II en Zwolle was na zijn actieve carrière keeperstrainer bij onder meer Go Ahead Eagles en de Belgische clubs OH Leuven en KV Mechelen.
 
Sascha Marth maakte in de zomer van 2020 de overstap van Kairat Almaty uit Kazachstan naar FC Groningen en tekende toen een tweejarige overeenkomst. Marth heeft een verleden als keeperscoördinator bij de opleiding van Red Bull Salzburg. Daarnaast was hij keeperstrainer van diverse teams uit de opleiding van de Oostenrijkse topclub.

Kuperus en Fledderus

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt over de tussentijdse wisseling van de positie van de keeperstrainer: “Sascha heeft ons het verzoek gedaan aan een tussentijdse overgang medewerking te verlenen, waarbij aan bepaalde voorwaarden moest worden voldaan. Wij hebben gelijktijdig snel geschakeld en Harmen benaderd. Hij is een ambitieuze en zeer gedreven keeperstrainer. Harmen heeft al behoorlijk wat ervaring opgedaan en in binnen- en buitenland gewerkt met keepers die zich onder zijn vleugels prima hebben weten te ontwikkelen, zoals Jay Gorter bij Go Ahead Eagles en Michael Verrips bij KV Mechelen. Wij hadden Harmen al langer op de radar en al eerder met elkaar gesproken. We zijn blij dat we hem na het vertrek van Sascha zo snel hebben kunnen vastleggen. Wij danken Sascha hartelijk voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in zijn verdere carrière.”

Sascha Marth trapt ballen

Laatste nieuws