string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Kappelhof: ‘Met durf voetballen en kansen afmaken’.

Vrijdag 20 maart 2015 om 15:37

FC Groningen staat zondagmiddag in Euroborg tegenover FC Twente. Beide ploegen staan dichtbij elkaar op de ranglijst en bij winst op de Tukkers gaat FC Groningen FC Twente voorbij. Johan Kappelhof beseft dat er een belangrijke periode aan komt voor zijn ploeg. Danny Hoesen is weer fit genoeg om te starten en Lorenzo Burnet zal wederom speciale aanmoedigingen krijgen vanaf de tribune.

Kappelhof stond vorige week in Eindhoven weer in de basisopstelling en speelde als rechtsback een verdienstelijke wedstrijd. Veelvuldig kwam de Amsterdammer mee op en zorgde hij voor gevaar. “Er lag vorige week veel ruimte om mee op te komen en ik hoop dat we de zondag weer kunnen benutten,” vertelt Kappelhof.
Durf
Hoewel FC Groningen van koploper PSV verloor, gaf het spel van de Trots van het Noorden vertrouwen. Zoals wel vaker dit seizoen kwam de ploeg tegen een voetballende tegenstander tot verschillende kansen.  “We hebben veel kwaliteit in de ploeg, wat er vorige week tegen PSV goed uitkwam,” verklaart Kappelhof.
“Zondag liggen er wederom goede mogelijkheden en we moeten zorgen dat we met durf voetballen en deze keer de kansen wel afmaken. We beseffen dat er in de komende periode belangrijke wedstrijden aankomen waarin we punten moeten pakken met hopelijk goed voetbal.”
Klaar voor
Danny Hoesen leek vorige week één van de gegadigden om de spitspositie in te vullen. De Limburger moest echter op het laatste moment ziek afhaken en speelde niet mee in de wedstrijd tegen PSV. Hoesen is volledig hersteld en kan tegen FC Twente na lange tijd van verschillende blessures zijn opwachting maken.
“Ik ben er helemaal klaar voor,” zegt Hoesen. “Het was vorige week echt balen dat ik vlak voor het weekend ziek werd. Ik kreeg het donderdag te pakken met onder andere koorts en keelontsteking en heb er alles aan gedaan om op tijd fit te worden, maar als je het eenmaal te pakken hebt, duurt dat een paar dagen.”
Hoesen hoopt dat een vol Euroborg zondag achter de ploeg en hemzelf gaat staan. “Iedereen kan de steun goed gebruiken, ik zeker ook.  Ik heb er ontzettend veel zin in, heb de laatste tijd veel klachten gehad, maar die zijn nu allemaal weg. Op de training zijn we flink bezig geweest en ze vlogen er aardig in. Hopelijk gebeurt dat zondag ook.”
Steun
Lorenzo Burnet geeft in het programmaboekje zijn vooruitblik op de wedstrijd tegen FC Twente. Na afloop van het laatste treffen in Euroborg, tegen FC Dordrecht, zagen we ineens twee Burnets binnen de lijnen. De linksback nam zijn zoontje mee het veld op en kan zondag weer rekenen op zijn speciale steun. “Mijn zoontje Loraisho is mijn nummer één fan,” vertelt Burnet in het programmaboekje. “Hij is er altijd bij in Euroborg en bij uitwedstrijden zit hij voor de televisie naar pappa te kijken. Hij wordt in mei drie jaar, maar weet al heel veel van de regels van het spel en hij heeft een mooi liedje geleerd in het stadion. ‘Laat ons weer eens juichen’.”
Met naast Loraisho nog duizenden FC-fans op de tribune hoopt Burnet dat FC Groningen zondag een extra wapen heeft middels de fanatieke support. “Geen enkele ploeg komt met een lekker gevoel naar Euroborg. Ik probeer me altijd zo goed mogelijk af te sluiten van randzaken of negatieve beïnvloeding, maar uit de positieve aanmoedigingen van het publiek haal ik juist kracht. Tijdens de wedstrijd krijg ik het niet echt bewust mee, maar achteraf denk je wel aan dat soort momenten terug. Zondag hoop ik weer veel van die momenten te krijgen.”

Gerelateerd nieuws.

16 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’