string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Kappelhof: ‘Laten zien dat dit eenmalig was’.

Zondag 08 december 2013 om 17:46

FC Groningen is de ongeslagen status in thuiswedstrijden dit seizoen kwijt. Een late gelijkmaker van verdediger Johan Kappelhof was uiteindelijk niet genoeg om een punt te pakken in de wedstrijd tegen ADO Den Haag. De doelpuntenmaker was dan ook teleurgesteld in het resultaat.

“We gingen niet honderd procent de duels in terwijl dat juist onze kracht is,” vertelt Kappelhof. “Daardoor kwamen we niet goed in de wedstrijd en is het heel zuur dat we verliezen. We waren vandaag niet scherp genoeg.”
Kritisch
Kappelhof was betrokken bij de eerste tegentreffer en maakte diep in de tweede helft zijn eerste doelpunt in Euroborg. “Die eerste tegengoal reken ik mezelf aan. Ik ben kritisch op mezelf en daar stond ik aan de verkeerde kant van de spits. Dat is ontzettend balen, maar daarna moet je snel de knop weer omzetten en doorgaan met de wedstrijd. Bij het doelpunt dat ik maakte, gokte ik erop dat de bal bij de tweede paal zou komen. Ik kreeg hem voor mijn voeten en kon hard uithalen.”
Vlak na de treffer van Kappelhof scoorde ADO Den Haag de 1-2. Vanuit de aftrap schoot Kappelhof in de eerstvolgende aanval op de paal.  “Het spel ging in die fase op en neer. Ik kreeg de bal goed mee aan de rechterkant en wilde een strakke lage voorzet geven. Uiteindelijk belandde de bal helaas op de paal.”
Hard werken
Hoewel Kappelhof erg baalde van het verlies, hoopt hij dat deze nederlaag een incident is. “We moeten er niet te negatief over doen. Het was vandaag niet goed genoeg en we hebben geen lef getoond. We moeten zorgen dat we er nu van leren. We gaan hard werken om te laten zien dat dit eenmalig was.”

Gerelateerd nieuws.

59 minuten geleden

Werken aan een beweegrijke toekomst voor het Noorden

2 uur geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam