string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Kappelhof: ‘Kans om ver te komen’.

Woensdag 18 december 2013 om 13:20

FC Groningen neemt het donderdagavond in de achtste finales van de KNVB-beker op tegen N.E.C. Overwintering in het bekertoernooi staat op het spel. Filip Kostic is positief gestemd over het treffen met de Nijmegenaren. Ook verdediger Johan Kappelhof ziet kansen voor zijn ploeg.

FC Groningen startte deze competitie met een uitwedstrijd in Nijmegen. De Trots van het Noorden versloeg N.E.C. met ruime cijfers 4-1. Er staat intussen echter een heel ander team bij de Nijmegenaren. “Ze hebben zich goed ontwikkeld,” zegt Kappelhof. “Ze hebben niet opgegeven en dat is goed van ze. N.E.C. heeft goede aanvallers waardoor wij verdedigend alert moeten zijn.”
Beslissend
De verdediger erkent dat een bekerwedstrijd net even een ander gevoel geeft dan een reguliere competitiewedstrijd. “Natuurlijk, deze wedstrijd is direct beslissend en dan moet je vanaf het begin scherp zijn. Eén foutje kan fataal zijn. Ik heb een goed gevoel over de wedstrijd. We hebben natuurlijk iets goed te maken ten opzichte van de vorige thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Toen speelden we niet goed genoeg, maar we hebben ook vaak laten zien dat we thuis wel dwingend kunnen spelen. We willen zo ver mogelijk komen in de beker. Als we morgen winnen, hebben we een goede kans een keer ver te komen.”
Kostic
Filip Kostic speelt donderdagavond tegen N.E.C. zijn derde bekerwedstrijd in dienst van FC Groningen. “Mijn eerste officiële doelpunt scoorde ik in de uitwedstrijd tegen AFC,” vertelt Kostic in het programmaboekje. “Maar toch vond ik mijn doelpunt tegen in de competitie PSV een stuk mooier. We hebben thuis tegen Capelle gewonnen, maar dat was niet één van onze beste wedstrijden. Tegen N.E.C. willen we graag weer een goede wedstrijd spelen.”
Het is dit jaar exact 25 jaar geleden dat FC Groningen voor de enige keer ooit in de bekerfinale heeft gestaan. “Dan wordt het tijd dat we voor de tweede keer in de finale komen. Ik doe één voorspelling: als we van N.E.C. winnen, dan gaan we ook door naar de finale. En die finale willen we dan natuurlijk ook winnen. FC Groningen heeft de beste supporters van Nederland en die verdienen wel weer een keer zo’n mooie beloning!”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen