string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ondanks kansenregen voor FC, toch nederlaag in Bochum.

Zaterdag 06 januari 2024 om 17:32

Voor de eerste keer in het nieuwe jaar 2024 heeft de bal gerold voor FC Groningen. Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft heeft de Trots van het Noorden zaterdagmiddag (6 januari) een oefenwedstrijd gespeeld tegen VfL Bochum 1848. Tegen de nummer 14 van de 1. Bundesliga werd het 2-1 voor de Duitsers. De ruststand in Bochum was 0-0. Voor de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien scoorde Kian Slor.

Het oefenduel werd gespeeld op de Leichtathletikplatz aan de Castroper Straße bij het Vonovia Ruhrstadion van Bochum. Op last van de Duitse autoriteiten werd de oefenwedstrijd in het waterkoude Bochum achter gesloten deuren gespeeld en was er dus geen toegang voor publiek.

Eerste uur
FC Groningen begon op Duitse bodem zoals het de laatste tien duels van 2023 was geëindigd: dominant en als bovenliggende partij. De Trots van het Noorden schoot in Bochum na het eerste fluitsignaal als een katapult uit de startblokken. Jorg Schreuders dribbelde zon beetje direct vanaf de aftrap het strafschopgebied binnen en werd daar gehaakt. In tegenstelling tot zijn strafschop in Tilburg schoot Romano Postema nu vanaf elf meter te slap in.

Daarna stapelden de kansen voor FC Groningen zich in het eerste uur van de wedstrijd op. Telkens was doelman Hugo Rölleke letterlijk en figuurlijk een te grote sta-in-de-weg.

Wisselingen
Na een uur spelen begon het grote wisselen en direct daarna kreeg ook VfL Bochum kansen. Dat leverde voor de thuisploeg uit het niets de 1-0 voorsprong op. Invaller Kian Slor maakte tien minuten voor tijd gelijk door koelbloedig af te ronden toen hij vrij voor de Bochum-goalie verscheen. Niettemin trok groen-wit alsnog aan het kortste eind toen direct daarna een nieuwe uithaal voor de 2-1 zege voor de Duitsers zorgde.

De eerste officiële wedstrijd van FC Groningen in 2024 is op dinsdag 16 januari. De Trots van het Noorden treedt dan vanaf 20.00 uur in de achtste finales van het TOTO KNVB Bekertoernooi tegen Eredivisionist Excelsior. Drie dagen later, op vrijdag 19 januari, hervatten de Groningers de competitie met een uitduel in en tegen Emmen.

Hoogtepunten
Bekijk via onderstaande videoplayer de hoogtepunten van het oefenduel in Bochum.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

FC Groningen wint in Venlo

4 weken geleden

FC Groningen voor inhaalduel naar Emmen

1 maand geleden

Goede vrijdag voor FC Groningen in Den Haag