string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jurrie Koolhof nieuwe scout FC Groningen.

Woensdag 28 januari 2009 om 09:47

FC Groningen heeft Jurrie Koolhof aangesteld als nieuwe scout. De 49-jarige ex-speler van de club is de opvolger van de vertrokken Roy Beukenkamp. Koolhof begint per 1 februari in Euroborg en heeft een contract voor één jaar getekend.

Manager technische zaken Henk Veldmate laat weten dat het de bedoeling is om bij wederzijdse voldoening na dat jaar voor langere periode met elkaar door te gaan. “De intentie van beide partijen is om er een langdurige samenwerking van te gaan maken, dat is zeker op het gebied van scouting belangrijk voor de continuïteit. Wij vinden Koolhof een uitstekende keuze. Hij heeft er als trainer blijk van gegeven talent te herkennen. Koolhof kiest er nu bewust voor zijn werkterrein te verleggen van het veld naar de scouting.”
Koolhof speelde in het seizoen 1987/’88 één jaar voor FC Groningen. In 25 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden scoorde hij tien keer. De voormalige spits kwam daarnaast onder meer uit voor Vitesse, PSV, De Graafschap en BV Veendam. Koolhof is vijfvoudig international. Als hoofdtrainer was hij werkzaam bij De Graafschap, AGOVV, FC Dordrecht, MVV en Cambuur Leeuwarden. “Ik vind dit een hele mooie andere stap in mijn carrière”, laat Koolhof weten.
Gepasseerd station
De voormalige centrumspits zegt niet meer de ambitie te hebben op het veld te staan als hoofdtrainer. “Dat is een gepasseerd station. Als hoofdtrainer zag ik nog weinig mogelijkheden in het betaalde voetbal en ik wilde toch wel heel graag op het hoogste niveau in de voetballerij werkzaam blijven. Vervolgens heeft FC Groningen mij gepolst of ik interesse had in het scoutingswerk. We hebben met elkaar gesproken en zijn eruit gekomen. Schitterend.”
Koolhof is geboren in Beerta en zegt nog altijd een speciale band met FC Groningen te hebben. “Ik heb bij de club gevoetbald, kom zelf uit de provincie en FC Groningen heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Ik ben heel blij dat ik bij deze ambitieuze club aan de slag kan gaan. Ik heb mijn eigen kijk op voetbal en ik denk dat deze functie me op het lijf geschreven is.”

Gerelateerd nieuws.

19 uur geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’