string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Junior Club en maatschappelijke stichting starten samenwerking met Optisport.

Woensdag 17 augustus 2022 om 11:00

FC Groningen heeft als maatschappelijke doelstelling het tegengaan van bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied van de club. Steeds meer instanties en bedrijven zien het gevaar van het probleem van te weinig bewegen en sluiten zich aan bij de ambitie van de Trots van het Noorden. Zo ook Optisport, een exploitant van zo'n 400 sportieve accommodaties verspreid over Nederland en België. De stichting gaat samen met de FC Groningen Junior Club een samenwerking aan met Optisport.   

MicrosoftTeams-image (137)

In de zwembaden, fitnessclubs, ijsbanen en sporthallen van Optisport worden elke maand ruim 1,5 miljoen mensen in beweging gebracht. Optisport is onder meer de exploitant van vier zwembaden (Marum, Zuidhorn, Stadskanaal en Delfzijl) in Groningen. Net als FC Groningen kent Optisport het belang van Meer en Beter bewegen en wil het de bezoeker van de sportlocaties zo goed mogelijk faciliteren bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl.
 
“Optisport heeft een ruim aanbod van activiteiten die gericht zijn op alle leeftijden, waardoor we een programma aanbieden voor een leven lang zwemmen. Ouder en kind zwemmen en de zwemlessen worden aangeboden via een uniek concept waarbij de beleving voor het kind centraal staat,” aldus Boudewijn Ottema, manager van de locaties in Groningen.
 
Beweegrijke toekomst
Door Stichting FC Groningen in de Maatschappij actief te ondersteunen bij het beweegprogramma de Scholentour zet Optisport samen met FC Groningen in op een beweegrijke toekomst voor de volgende generatie. Daarnaast ziet de sportaanbieder het unieke bereik van de FC Groningen Junior Club richting de specifieke doelgroep sportliefhebbers.
 
Samen met mascotte Groby van de Junior Club gaat mascotte Zed van Optisport zich inzetten om kinderen meer en beter in beweging te krijgen. Leden van de Junior Club kunnen via acties tegen een gereduceerd tarief gebruikmaken van de sportaccommodaties van Optisport. De kinderen die sporten bij één van de accommodaties kunnen op hun beurt weer kennismaken met Euroborg en FC Groningen. Met de inzet van de mascottes wil de Junior Club kinderen enthousiasmeren om in beweging te komen. 
 
In beweging
Simon Cageling, manager van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, is blij met de samenwerking. “Beiden kennen we het belang van bewegen en zien we het gevaar van bewegingsarmoede voornamelijk bij de toekomstige generaties. Door intensiever met elkaar te gaan samenwerken, kunnen we nog meer impact creëren en zorgen dat de jeugd meer gaat bewegen. Dat kan voetbal zijn, maar bijvoorbeeld ook zwemmen, schaatsen of in de sportschool. Het maakt niet uit wat je gaat doen, als je maar lekker in beweging komt.”  
 
Meer informatie over Optisport is te vinden via: www.optisport.nl.

MicrosoftTeams-image (135)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga