string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jubileumseizoen met supporters in het stadion.

Woensdag 16 juni 2021 om 00:02

Supporters zijn vanaf het begin van het seizoen weer welkom bij thuiswedstrijden van FC Groningen. De Trots van het Noorden staat te trappelen om haar trouwe achterban weer in het stadion te mogen ontvangen. De Trots van het Noorden kijkt uit naar een fantastisch jubileumjaar dat vandaag op de 50ste verjaardag van de club wordt afgetrapt onder meer met de onthulling van het standbeeld van clubicoon Martin Koeman. 

20200126GroningenAjax068 (1)

FC Groningen begint op zondag 15 augustus het Eredivisie-seizoen op bezoek bij Cambuur. De zaterdag daarop staat het eerste thuisduel op het programma. De Trots van het Noorden ontvangt FC Utrecht op 21 augustus om 21.00 uur. Dat tijdens de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen FC Utrecht de tegenstander is, berust niet op toeval. Dit was een verzoek van FC Groningen aan de KNVB. FC Utrecht was namelijk ook de allereerste opponent van FC Groningen in de Eredivisie na de oprichting in 1971.
 
Stadionbezoek
FC Groningen kijkt ongelooflijk uit naar het samen vieren van het jubileumjaar met haar supporters en staat te trappelen om de toegangspoorten weer open te gooien. Supporters en sponsors hebben het stadionbezoek gemist en FC Groningen hoopt de thuiswedstrijden in het jubileumjaar in een volle bak te spelen. De club gaat extra aandacht schenken aan het stadionbezoek.
 
Zo heeft de Tonny van Leeuwen Tribune – ook wel de Noordtribune genoemd – al een ware metamorfose ondergaan. De wens van onder meer de Ultras op dit tribunedeel is een betere doorloop wat betreft horecavoorzieningen. Middels zeecontainers is er op de omloop achter de bovenste rij van de Tonny van Leeuwen Tribune een horecastraat gecreëerd. De geplaatste horecacontainers en de verdere aankleding in dit deel van het stadion worden door de supporters zelf voorzien van verf en uitingen.
 
Saamhorigheid
Hoewel club en spelers de aanmoedigingen in het stadion bijna anderhalf seizoen hebben moeten missen, heeft FC Groningen de onvoorwaardelijke steun van haar supporters altijd gevoeld. Het gevoel van saamhorigheid is – hoewel club en supporters elkaar een seizoen lang niet hebben kunnen treffen bij thuiswedstrijden – ontzettend groot. Samen naar de Grote Markt is de missie die supporters, spelers, sponsors, vrijwilligers en medewerkers van de club gezamenlijk hebben.   
Als dank voor de onvoorwaardelijke steun tijdens een moeilijke periode voor de club gedurende de pandemie heeft FC Groningen een cadeau voor haar supporters. Vandaag op de vijftigste verjaardag van onze FC wordt het standbeeld van clubicoon Martin Koeman onthuld. Zoons en voormalig spelers van FC Groningen Erwin en Ronald Koeman zullen de officiële onthulling verrichten. Deze historische gebeurtenis is vanavond vanaf 19.00 uur live te volgen via een speciale televisie-uitzending ’50 jaar FC Groningen!’ die samen met RTV Noord wordt gemaakt. De uitzending is onder meer te bekijken via ons YouTube-kanaal en op televisie bij RTV Noord.   

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven