string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jubileumduel voor Padt: ‘Een mooie eer’.

Vrijdag 18 november 2016 om 15:34

FC Groningen neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Doelman Sergio Padt staat voor een jubileumduel. Mimoun Mahi speelt tegen de club uit zijn geboortestad. Aftrap van de wedstrijd in het Noordlease Stadion is om 20.45 uur.

Sergio Padt is bezig aan zijn derde seizoen in Groningen en miste sinds zijn komst naar de Martinistad slechts twee duels. Op eigen verzoek gunde de doelman collega Peter van der Vlag in 2015 zijn eredivisiedebuut na het winnen van de KNVB-beker. Padt nam daardoor in de slotfase van het seizoen destijds vrijwillig plaats op de bank.
 
Snel
“Met de vele bekerwedstrijden in het eerste jaar en de Europa League in het tweede jaar, denk ik dat ik als één van de snelste ooit tot honderd wedstrijden voor FC Groningen kom,” zegt Padt. “Ik heb afgelopen zomer heel bewust bijgetekend en wist dat deze jubileumwedstrijd eraan zou komen. Zaterdagavond mag het zover zijn, ik vind het een mooie eer.”
 
Padt was zich al langer bewust van het feit dat hij tegen Den Haag zijn honderdste wedstrijd zou gaan spelen. Een cadeau hoeft de keeper echter niet te ontvangen. “Geef mij maar drie punten, dat heb ik het liefst en als we de nul kunnen houden, is dat extra mooi. Voor een keeper is het toch lekker als hij de nul houdt. Ik win zelf liever met 2-0 dan met 5-1.”
 
Clean sheet
In de 99 optredens van Padt noteerde de doelman 23 keer een clean sheet. “Zelf dacht ik aan 20 of 21 dus ik zat aardig in de buurt,” lacht Padt. “Het is bijna een kwart van de wedstrijden en dit jaar lig ik met vier ook op schema. Belangrijker is natuurlijk dat we zaterdag van ADO Den Haag winnen. Ze zijn de competitie goed begonnen, hebben daarna in een dipje gezeten, maar de vorige wedstrijd weer gewonnen. Ze zullen de stijgende lijn weer willen inzetten en dat moeten wij zien te voorkomen.”
 
Den Haag
Mimoun Mahi groeide op in Den Haag en was vorige week in het vrije weekend nog in de Hofstad te vinden. “Ik heb het toen niet over de wedstrijd gehad, maar was op de bruiloft van mijn broer,” vertelt Mahi. “Ik ben een familiemens en dus was het fijn om even bij ze te zijn. De wedstrijd is voor mij niet extra speciaal. Ik kom uit Den Haag, maar heb nooit bij ADO gespeeld. Wel maakte ik in Den Haag mijn debuut voor FC Groningen.”
 
Volgens Mahi is de opdracht voor zijn ploeg duidelijk. “ADO heeft een ploeg met leuke spelers die gevaarlijk kunnen zijn, maar wij moeten de punten thuis houden. Dat is ook nodig om te kunnen stijgen op de ranglijst. We moeten laten zien dat we niet in het rechterrijtje thuishoren.” 

Gerelateerd nieuws.

7 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard