string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jonge Noorse spits Lien tekent bij FC Groningen.

Donderdag 20 juli 2023 om 07:30

FC Groningen heeft spits Kristian Lien gecontracteerd. De Noorse aanvaller tekende in Euroborg een contract tot medio 2027 met een optie voor nog een extra seizoen. De 21-jarige Lien komt over van Mjøndalen IF spelend in de 1. divisjon, de Noorse Eerste Divisie.

Spits Kristian Lien was halverwege het lopende seizoen in Noorwegen gedeeld topscorer van de competitie met tien treffers in 15 duels. De 21-jarige aanvaller, geboren op 30 september 2001, begon met voetballen bij Flekkefjord FK, waarna hij in de jeugd de overstap maakte naar IK Start. Lien debuteerde op 2 november 2019 op 18-jarige leeftijd voor de club uit Kristiansand in het betaalde voetbal. Na een verhuurperiode bij Flekkerøy IF in 2020 en een definitieve transfer naar die club een jaar later, vertrok de spits in de zomer van 2022 naar Mjøndalen IF.   

Eerste buitenlandse avontuur
In het seizoen van zijn overgang van tweede divisionist Flekkerøy naar Mjøndalen liep de spits bijna één op één met 12 goals in 14 competitiewedstrijden. Dit seizoen scoorde Lien naast tien keer in 15 competitieduels, drie maal in twee Noorse bekerwedstrijden. Hij gaat spelen met rugnummer 17 en staat met zijn overgang naar FC Groningen voor het eerste buitenlandse avontuur in zijn loopbaan.

De jongeling sluit per direct aan bij de eerste selectie van trainer Dick Lukkien en krijgt in Groningen de tijd en ruimte om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. “Het wordt een nieuw avontuur,” vertelt Lien met een vleugje opwinding. “Ik ben de eerste speler uit Flekkefjord die naar het buitenland vertrekt. Daar ben ik best trots op. Ik kijk er enorm naar uit om in Groningen te beginnen. In Noorwegen is FC Groningen een grote club met een goede reputatie. Ik heb een warm gevoel bij de eerste indrukken die ik van de club en de stad heb gekregen en voel mij zeer welkom.”

Scoren
Lien is er zich van bewust dat hij zich nog verder kan ontwikkelen bij de Trots van het Noorden. “Ik ben leergierig en luister en kijk graag naar de oudere, meer ervaren spelers. In het veld ben ik een vechter. Ik stop veel energie in de wedstrijd en geef nooit op. Ik ben op een gezonde manier agressief in mijn spel en hou van scoren. Vooral laat in de wedstrijd, want de beslissende doelpunten zijn het mooiste.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard