string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jong FC Groningen vanavond thuis tegen Jong AZ.

Maandag 07 maart 2016 om 10:58

Vanavond, maandag 7 maart, speelt Jong FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Jong AZ in de Beloftencompetitie. Een regelrechte kraker tussen de nummers 1 en 4 van de ranglijst. Beide ploegen hebben evenveel verliespunten. Aanvang is 18.30 uur en toegang is gratis.

Bij Jong FC Groningen ontbreekt Oussama Idrissi vanwege de speeltijd die hij zaterdagavond maakte bij FC Groningen-PSV en daarnaast de geblesseerden Henk Bos en Willem Gootjes. Vanuit de eerste selectie zullen Kasper Larsen, Jesper Drost en Albert Rusnak hun opwachting maken in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ.
Jong FC Groningen won de afgelopen vier thuiswedstrijden met de totaalcijfers 16-4. Jong AZ is in de Beloftencompetitie alweer zes wedstrijden op rij ongeslagen en heeft 23 punten uit dertien wedstrijden. Drie punten minder dan FC Groningen, maar ook met één wedstrijd minder gespeeld. Eerder dit seizoen eindigde Jong AZ-Jong FC Groningen in een 1-1 gelijkspel, destijds met een goal van Pier Veldman.

Bepalend
In het huidige seizoen strijden elf ploegen in de Beloftencompetitie – via een gecompliceerd rankingsysteem waarin ook de vorige seizoenen en ook diverse resultaten van de A1 en B1 meetellen – om één ticket in de Jupiler League en vier in de nieuwe Tweede Divisie. De overige zes ploegen zullen in de beide Derde Divisies uitkomen.
Met name de wedstrijd van vanavond tegen Jong AZ en die van volgende week zijn daarin voor Jong FC Groningen bepalend. Trainer Alfons Arts hierover in het FC Groningen Journaal dat onlangs verscheen: “Op dinsdag 15 maart – na Sparta-uit – weten we echt waar we staan en kunnen we de balans opmaken. Daarna volgen namelijk nog drie thuiswedstrijden, die we aan onze stand verplicht zijn te winnen. Wat mij betreft mag het niet meer afhangen van de laatste uitwedstrijd tegen Jong Vitesse op 9 mei.”
Spiegel
Door een overtuigende overwinning vlak voor de winterstop in de thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse (5-1 winst) ligt de lat behoorlijk hoog in de tweede helft van de competitie. “Die manier van spelen willen we elke week zien”, stelt Arts. “Sterker nog; iedere dag op de training. Ik wil eigenlijk nog een spiegel ophangen. Buiten de kleedkamer. Iedere speler moet voor zichzelf elke dag een doelstelling hebben. Als team kan de groep nog stappen maken door mondiger te worden en elkaar nog meer te helpen en te steunen in het veld.”

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’