string(9) "claudebot"

Jong FC Groningen vanavond thuis tegen Jong Almere City FC.

Dinsdag 16 februari 2016 om 12:25

Vanavond speelt Jong FC Groningen de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City FC, een duel tussen de nummers 3 en 5 van de ranglijst. Eerder dit seizoen verloor de ploeg van trainer Alfons Arts in Almere met 1-0. Het treffen begint vanavond om 18.30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.

Trainer Alfons Arts heeft niet de beschikking over vaste krachten Oussama Idrissi en Desevio Payne die zondagmiddag met het eerste elftal vijf kwartier in actie kwamen. Ook Henk Bos, Gijs Jasper, Daro Faraj en Joël Amakodo zijn niet van de partij. Vanuit de eerste selectie zullen Kasper Larsen, Juninho Bacuna en Jarchinio Antonia in actie komen. Vanuit A1 zitten Marijn Ploem, Niels Ridderstap en Ozan Kökcü bij de selectie van zeventien spelers.
Almere City FC stond 9 november van het afgelopen jaar nog even bovenaan de ranglijst van de Beloftencompetitie, maar pakte sindsdien slechts één punt uit vier wedstrijden. Inmiddels is de ploeg vijfde met 20 punten uit twaalf duels. Groningen heeft twee punten méér en staat derde en beschikt bovendien over het beste doelsaldo van de gehele competitie. Oussama Idrissi en Gijs Jasper zorgden voor 17 van de 31 treffers, maar vanavond zullen de doelpunten dus van andere spelers moeten komen.
FC Groningen won sinds 9 november vier competitieduels op rij en verloor afgelopen week voor het eerst weer, in de uitwedstrijd bij Jong FC Twente. Parallel met de strijd op de ranglijst, wordt dit seizoen gestreden om één ticket in de Jupiler League en vier in de nieuwe Tweede Divisie. Inclusief de uitslagen van maandagavond ziet de verdeling er momenteel als volgt uit:
Jupiler League: Sparta Rotterdam (9,25)
Tweede Divisie: FC Utrecht (9,25), AZ (8,75), FC Groningen (8,25), FC Twente (7,50)
Topklasse: Vitesse (7,00), Almere City FC (5,00), FC Volendam (4,25), Brabant United (3,25), De Graafschap (2,75), Achilles 1929 (1,00).

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus