string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC Groningen vanavond tegen Jong Sparta Rotterdam.

Dinsdag 15 maart 2016 om 13:06

Vanavond, dinsdag 15 maart, speelt Jong FC Groningen in Rotterdam de uitwedstrijd tegen Jong Sparta. De wedstrijd begint om 18.30 uur op Het Kasteel. Het is een duel tussen de nummers 1 en 5 van de ranglijst in de Beloftencompetitie.

Voor de ploeg van trainer Alfons Arts was het gelijkspel van Jong Vitesse maandagavond een meevaller. De Arnhemmers hadden tot gisteren namelijk het minste aantal verliespunten, maar verspeelden twee punten door de 2-2 bij Jong De Graafschap.
Vanavond kan Jong FC Groningen op die manier de koppositie verdedigen. Dat moet het doen zonder de inbreng van Oussama Idrissi, die de laatste weken geregeld in het eerste elftal meespeelt. Ook Henk Bos (geblesseerd) en Willem Gootjes (niet wedstrijdfit) zijn niet van de partij.
Daar staan tegenover dat Jong Groningen de beschikking heeft over vier spelers van de eerste selectie: Jarchinio Antonia, Abel Tamata, Desevio Payne en Kasper Larsen. Nick Bakker is naast Antonia en Tamata de derde dispensatiespeler in de selectie van achttien man.
Jong FC Groningen heeft 27 punten uit 15 wedstrijden en won eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Sparta met 2-1. Destijds scoorden Idrissi en Gijs Jasper, de beide topscorers van het team met negen treffers. Jong Sparta was drie duels terug nog koploper, maar is drie nederlagen (met totaalcijfers 5-16) later afgezakt naar plek vijf en heeft momenteel 24 punten.

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard