string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jonas Ivens: ‘Alles ging mis’.

Zaterdag 19 februari 2011 om 23:37

Na de recordzege in de vorige thuiswedstrijd tegen Willem II begon FC Groningen vol goede moed aan het treffen met Roda JC Kerkrade. De ene wedstrijd is de andere echter niet. Dat hebben de mannen van trainer Pieter Huistra gemerkt, want in de met 4-1 verloren wedstrijd tegen de Limburgers ging er veel verkeerd.

FC Groningen had de pech dat Petter Andersson snel geblesseerd uitviel. Nadat ook Fredrik Stenman en invaller Oluwafemi Ajilore in de rust gekwetst in de kleedkamer achterbleven, had FC Groningen alle wissels al aan het begin van de tweede helft gebruikt. “Dat is vervelend,” aldus middenvelder Danny Holla. “Maar de omstandigheden mogen niet ten koste gaan van het spel. Ik vind dat de jongens die op het veld stonden, goed kunnen voetballen. Het zat er vandaag echter niet in.”
Typerend
Roda JC Kerkrade leek een passend systeem te hebben gevonden om de angel uit de ploeg van Huistra te halen. “Zij speelden met twee spitsen en daar hadden wij moeite mee,” vertelt Holla. “Ook konden we niet goed druk zetten waardoor dat maar half gebeurde. Dat we ook nog een penalty missen, is typerend voor deze wedstrijd.”
Hoewel het verlies in Euroborg tegen Roda JC Kerkrade, na het gelijke spel vorige week, hard aankomt bij de spelers, is de groep volgens Holla nog vol vertrouwen. “We realiseren ons dat we dure punten hebben laten liggen. Het was vandaag niet goed, maar om onszelf een dip aan te praten, gaat me te ver.”
Zo`n avond
Verdediger Jonas Ivens was duidelijk in zijn commentaar. “Alles ging mis,” meent de Belg. “Het was gewoon niet goed van onze kant en zij maakten veel gebruik van lopende mensen. Als je snel achter komt, is het moeilijk voetballen. Dan hebben we nog de pech met de blessures, maar ik vind dat we ons niet achter de omstandigheden mogen verschuilen. Dit is zo`n avond waarin alles tegen zit.”   

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Maak kennis met Ali Khalil uit de onder-16: ‘ik doe er alles aan om te winnen’

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Nils Eggens: ‘Voetballen geleerd van mijn grote broer’