string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

John Vos nieuwe keeperstrainer eerste selectie FC Groningen.

Vrijdag 30 juni 2023 om 10:30

FC Groningen heeft keeperstrainer John Vos toegevoegd aan de technische staf van de eerste selectie. De keeperstrainer komt over van FC Den Bosch en start per direct aan zijn werkzaamheden in Groningen. Vos tekende een contract voor twee seizoenen in Groningen tot de zomer van 2025 met een optie voor nog een extra jaar.

De 36-jarige Vos is geboren in Winschoten en verhuisde op jonge leeftijd vanuit de stad Groningen naar het zuiden van het land. Als jonge doelman doorliep de Noorderling de opleiding van Helmond Sport en kwam hij uit voor verschillende nationale jeugdselecties. Toenmalig hoofdtrainer Jan van Dijk haalde Vos bij de eerste selectie van Helmond Sport en liet hem in het seizoen 2006/2007 debuteren in het betaalde voetbal. Een jaar later vertrok de doelman naar FC Den Bosch.

Na een kortstondig avontuur in het betaalde voetbal vertrok Vos naar Noord-Nederland en speelde langere tijd voor ACV in Assen. Hij richtte onder meer een succesvolle keeperschool op in Assen, maar kreeg in 2017 de kans om terug te keren in het betaalde voetbal bij FC Den Bosch als keeperstrainer. Ook was Vos de laatste seizoenen betrokken als keeperstrainer bij verschillende jeugdlichtingen van Oranje.

Vos kijkt er naar uit om wederom terug te keren naar het Noorden, naar zijn roots. “FC Groningen heeft de ambitie uitgesproken om zo snel mogelijk weer in de Eredivisie te willen spelen. Ik wil hier graag onderdeel van zijn en dit past bij mijn eigen ambitie. Met Michael Verrips en Hidde Jurjus hebben we twee goede en ervaren keepers binnen de selectie en daarachter zit jong talent. Ik heb veel zin om met deze keepers te gaan werken en bij te dragen in hun verdere ontwikkeling. Via de nationale jeugdselecties kende ik al diverse spelers en ook stafleden binnen de club.”

Hoewel Vos een groot deel van zijn leven in Brabant woonde, komt de keeperstrainer terug op bekend terrein en bij een club die hij altijd met extra belangstelling heeft gevolgd. “Mijn opa woonde vroeger vrijwel naast het Oosterpark, dus als kleine jongen heb ik regelmatig wedstrijden en trainingen gezien van de FC. De gesprekken met onder anderen Manager Voetbal & Opleiding Art Langeler en hoofdtrainer Dick Lukkien in de afgelopen weken waren erg positief en ik ben blij dat het seizoen nu echt gaat beginnen.”

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

24 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000