Jeugdteams winnend de wei in.

Donderdag 07 juni 2012 om 11:12

Met de nieuwe groepen werden vandaag de eerste oefenwedstrijden gespeeld. In vijf duels was FC Twente de tegenstander. Daarin bleven de teams van FC Groningen/Cambuur ongeslagen.

TEAM NOORDENVELD 2-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (32.), 1-1 Hans Hateboer (39.), 1-2 Arjen Hagenauw (52.), 1-3 Firosan Ademi (72.), 2-3 (76.), 2-4 Glenn Bijl (80.)
Gisteravond al speelden de A-junioren met de nieuwe selectie in Nieuw Roden tegen een selectieteam van Noordenveld. De Groningers waren het meest dreigend vanaf de linkerflank en daarnaast zagen ze een vrije trap van Noureddine Boutzamar, aan het eind van de wedstrijd gekozen tot Man of the Match, naast gaan. Toch wist de thuisploeg na ruim een half uur spelen de leiding te nemen. Met een stiftbal werd doelman Devlin van den Bosch gepasseerd. Zes minuten voor rust scoorde Hans Hateboer op aangeven van Kevin Mennega de gelijkmaker.
In de tweede helft liep de ploeg van trainer Paul Raveneau langzaam weg bij de tegenstander. Uit een kluts bezorgde Arjen Hagenauw de gasten een voorsprong terwijl Firosan Ademi na voorbereidend werk van Ifeayi Gorissen de 1-3 liet aantekenen. Vanaf de strafschopstip werd het nog even spannend maar in de 80ste minuut werd de klus definitief geklaard. Gorissen zag zijn poging in eerste instantie gered door de goalie maar Glenn Bijl was in de rebound wel trefzeker.
Iedereen die kon spelen kreeg speeltijd. Zeker na rust werd er volop gewisseld. FCG A1 startte evenwel met de volgende elf spelers: Devlin van den Bosch, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen, Burak Saban, Kevin Mennega, Christian Rodriguez, Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Ifeayi Gorissen.
VA FC TWENTE B2 2-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR B2
1-0 (5.), 1-1 Rutger Etten (15.pen.), 1-2 Sadik Spijodic (35.), 2-2 (75.)
De thuisploeg kwam in het eigen Hengelo al snel op voorsprong. Toch ging de nieuwe ploeg van FC Groningen/Cambuur B2 rustten met een voordelige marge. Na een kwartier benutte Rutger Etten een strafschop en vijf minuten voor de pauze bracht Sadik Spijodic, overgekomen van Emmen, de mannen van trainer Peter Hoekstra aan de leiding. Was de eerste helft gelijkwaardig, na de thee was FCG de betere ploeg. De bal werd goed rondgespeeld en de betere kansen werden ook de Groningers gecreeerd. Gescoord werd echter enkel nog door Twente. Pas vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de arbiter viel de gelijkmaker.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 4-1 VA FC TWENTE C1
1-0 Eike Begemann (13.), 2-0 Eike Begemann (28.), 3-0 Ruendel Martina (43.), 4-0 Ids Hannema (50.), 4-1 (67.)
De tweedejaars C-junioren van de RVO speelden in Pesse een prima wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend werden de taken goed uitgevoerd en Rick Mulder was na afloop dan ook een tevreden trainer. Eike Begemann zette FCG binnen een half uur op 2-0 nadat de verdediging van Twente telkens goed werd vastgezet. Een vrije trap van Mathijs Elderman raakte de onderkant van de lat waarna Ruendel Martina wel de derde treffer liet aantekenen. Hij kopte uit een hoekschop knap raak. In de 50ste minuut gaf Daan Wijma een steekbal op Ids Hannema die met een stiftbal over de uitkomende doelman de aanval mooi afrondde. Pas in de slotfase kregen de gasten de eerste kansen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 3-1 VA FC TWENTE C2
1-0 Marc Vegter (29.), 2-0 Marc Vegter (58.), 2-1 (59.), 3-1 Tom van de Looi (61.)
De eerste 35 minuten waren duidelijk in het voordeel van de in Pesse spelende thuisploeg. Er werden veel kansen afgedwongen maar alleen Marc Vegter wist het net te vinden. Dat gebeurde zes minuten voor rust op fraaie wijze. In het tweede bedrijf kwamen de gasten sterk terug. De Tukkers zetten meer druk waardoor de combinaties aan Groningse zijde een stuk lastiger werden. Na de 2-0 van opnieuw Vegter viel vrijwel direct daarna de aansluitingstreffer. FCG had het lastig maar kreeg hier en daar toch wel wat mogelijkheden. Uit een daarvan wist Tom van de Looi raak te schieten en zo de zege veilig te stellen.
VA FC TWENTE D1 1-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Lion Kalentjev (29.), 0-2 Luka Prljic (35.), 1-2 (48.), 1-3 Steyn Strijker (51.)
Een week na de verloren bekerfinale tegen Emmen D1 stond het team, aangevuld met de nieuwe spelers, in Hengelo tegenover FC Twente. Vlak voor rust opende Lion Kalentjev de score en dat was op dat moment ook verdiend. Ook in de tweede helft acteerden de Groningers beter en werd de voorsprong via Luka Prljic verdubbeld. De Tukkers kwamen nog wel terug in de wedstrijd maar Steyn Strijker bracht het verschil negen minuten voor tijd weer op twee doelpunten. Een goeie pot voetbal van de ploeg van trainer Hugo dat beter speelde dan de tegenstander en ook nog redelijk wat kansen niet wist te benutten.
VA FC TWENTE D2 1-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Remco Balk (1.), 1-1 (2.), 1-2 Magnus Klaber (32.), 1-3 Mark Ploeger (40.), 1-4 Leonel Miguel (52.)
De eerste wedstrijd van het nieuwe FCG D3 leverde meteen al een behoorlijke goede winstpartij op. Veel krachtsverschil tussen beide teams was er niet maar in de afronding was FCG scherper. Binnen een minuut gaf het scorebord de 0-1 aan toen Remco Balk (Zuidhorn) doeltreffend uithaalde op een pass van Joshua Sion (Be Quick 1887). Echter, een minuut later kwam de thuisploeg alweer op gelijke hoogte. In de tweede helft maakten de Groningers het verschil. Op een assist van Giovanni Zwikstra (Noordpool) bracht Magnus Klaber (Lycurgus) de gasten wederom aan de leiding en niet snel daarna wist ook Mark Ploeger (Hoogezand) te scoren. In de slotfase bereikte Gerwin Heidema (Nieuw Buinen) ook nog Leonel Miguel (Zuidhorn) die zodoende de eindstand op 1-4 bepaalde.
FC Groningen/Cambuur B1 speelt morgen op het toernooi van LSC 1890 in Sneek.