Jeugdig FC Groningen wint knap van FC Volendam.

Vrijdag 21 augustus 2020 om 19:58

FC Groningen heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. De Volendammers werden in Westwoud met 2-0 verslagen. Remco Balk scoorde voor rust, Amir Absalem maakte na de pauze een treffer voor de Trots van het Noorden.

photo5909006067738719395

Veel jonge spelers, afkomstig uit de Opleiding, kregen in Westwoud de kans zich te laten zien. De ploeg dicteerde het spel vanaf de beginfase tegen de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie van afgelopen seizoen. Remco Balk zette de Trots van het Noorden na 21 minuten spelen met een laag schot van afstand op voorsprong, 0-1.

Doelman Jan de Boer redde na een half uur spelen fraai op een schot van middenvelder Jari Vlak en de keeper was enkele minuten later de baas tegenover aanvaller Ibrahim El Kadiri. FC Groningen kreeg vlak voor de pauze via Romano Postema nog een goede kans om te scoren, maar zijn schot uit de draai werd geblokt door een tegenstander.

Het spel speelde zich in het eerste kwartier na rust voornamelijk af op de helft van FC Volendam. Groningen hield goed druk op de verdediging en Balk verdiende na 58 minuten spelen aan de zijkant van het veld na een handige actie een vrije trap. De voorzet vanuit die vrije bal vloog richting tweede paal waar Amir Absalem via een volley hard achter keeper Nordin Bakker schoot, 0-2.

FC Groningen kwam in het resterende half uur verdedigend niet in de problemen en bleef aanvallend voor gevaar zorgen met snelheid en goede combinaties voorin. Scoren deed de ploeg van trainer Danny Buijs echter niet meer waardoor na ruim negentig minuten voetbal een verdiende en knappe 2-0 overwinning werd geboekt.

Opstelling FC Groningen: De Boer, Strunck, Miguel, Betzema, Van de Looi (77’ De Koe), Absalem, Schreck (63’ Hamelink), El Messaoudi (46’ El Azzouzi), Suslov (77’ El Kharbachi), Postema (63’ Slor), Balk.