string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jeugdfonds Sport & Cultuur laat jongeren optimaal deelnemen aan maatschappij.

Zaterdag 09 oktober 2021 om 16:00

FC Groningen heeft de ambitie bewegingsarmoede in het verzorgingsgebied te bestrijden. De Trots van het Noorden vindt dat iedereen moet kunnen sporten, ongeacht leeftijd, fysieke gesteldheid of financiële positie. Voor sommige kinderen is dit wegens financiële omstandigheden een uitdaging. Samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur wordt sport bereikbaar gemaakt voor iedereen. Zodat iedereen meer en beter gaat bewegen en het mooie van sport kan ontdekken.

_DSF4087

Zaterdag is voor velen wedstrijddag. Jonge sportclubleden kunnen lekker bewegen en plezier maken bij hun vereniging. Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt dat ook kinderen uit gezinnen met minder financiële mogelijkheden kunnen meedoen.  Jeugdfonds neemt (een deel) van de contributie over zodat jongeren die rond de armoedegrens leven toch hun favoriete sport beoefenen op clubniveau.
 
In de provincie Groningen groeit een op de zeven kinderen op in armoede. Dit weerhoudt hen ervan om voldoende te bewegen en vergroot de bewegingsarmoede in de regio. FC Groningen steunt Jeugdfonds Sport & Cultuur om samen deze kinderen te laten sporten en bewegingsarmoede tegen te gaan. Door meer en beter te bewegen werkt men richting een gezondere toekomst.
 
Veel van de meer en beter bewegen programma’s van FC Groningen zijn kosteloos; denk aan de FC Groningen Scholentour of Trainen in de Wijk. Ook stelt de club meerdere plaatsen beschikbaar voor activiteiten van FC Groningen Trainen als een Prof of de FC Groningen Voetbalschool. Kinderen die in aanmerking komen voor steun van Jeugdfonds Sport & Cultuur kunnen gebruik maken van deze plaatsen.
 
Door mee te doen aan dergelijke activiteiten kunnen kinderen ontdekken wat ze leuk vinden en krijgen zij de kans om nieuwe vriendschappen te sluiten, kortom: hun leefwereld te vergroten. “Juist door jonge mensen toegang te geven tot een sport- of cultuuractiviteit laat hen optimaal deelnemen aan onze samenleving,” vertelt Rob Schuur, voorzitter Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen.
 
Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is belangrijk voor de ontwikkeling en toekomst van het kind, maar ook voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving. Jeugdfonds Sport & Cultuur geven veel kinderen in Stad en Ommeland de kans om te sporten. Zo zijn er vorig jaar 3500 kinderen uit Groningen in beweging gebracht.

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Joost Kooistra nieuwe teammanager FC Groningen

2 dagen geleden

Terugblik op het promotieseizoen: ‘Dit moest van zo ver komen’

3 dagen geleden

De kleuren van… Alex Rump