string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jesper Rasmussen nieuwe scout in Denemarken.

Dinsdag 09 december 2008 om 14:14

In de 210de nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen PSV, meldt hij de naam van een nieuwe scout en de huldiging van het 5.000ste lid van de FC Groningen Junior Club.

“We hebben zaterdagavond een bizarre avond beleefd in Eindhoven. Na een sterke eerste helft met een niet geflatteerde tussenstand van 0-2, werd de wedstrijd tegen PSV na rust binnen een kwartiertje helemaal uit handen gegeven. Na afloop stond iedereen aan Groningse zijde met verbazing voor zich uit te staren, denkend over hoe dit mogelijk was. Zelden heeft een wedstrijd twee zulke verschillende gezichten gekend als afgelopen zaterdag. Een grote domper.”

Heuglijk feit
“Al te lang kunnen we bij deze gang van zaken niet stil blijven staan, want zondag wacht in de eigen Euroborg FC Twente. Opnieuw een sterke tegenstander en we zullen dan ook flink aan de bak moeten. Voorafgaand aan dit duel staan we stil bij een heugelijk feit. De FC Groningen Junior Club huldigt dan namelijk haar 5.000ste lid. Hij heet Jamie Verhagen, is 6 jaar en komt uit Eelde. Jamie komt samen met zijn ouders en zijn opa de wedstrijd kijken vanuit het vak waar alle Junior Club leden zitten, vak X. Hij zal een mooie verrassing krijgen. Wij zijn enorm blij met het succes van de Junior Club, zij zijn immers onze supporters voor de toekomst.”

Opvolger
“Na het plotselinge overlijden van scout Ole Fritsen, in mei van dit jaar, zijn wij in Denemarken op zoek gegaan naar een vervanger voor hem. Wij hebben een opvolger gevonden in de persoon van de 52-jarige Jesper Rasmussen. Hij speelde tussen 1978 en 1980 vijftig duels voor PEC Zwolle in de Eredivisie en heeft in die periode nog samengespeeld met Ron Jans en Ben Hendriks, die eveneens scoutingwerkzaamheden voor FC Groningen verricht. Rasmussen speelde ook voor het Deense FC Köge. Hij zal namens FC Groningen wekelijks bij wedstrijden in de Deense competitie aanwezig zijn en is reeds met zijn werkzaamheden begonnen.”

“Morgenmiddag (woensdag – red.) krijgt de eerste selectie een clinic bij ijshockeyclub GIJS Grizzlies. Vooral de Zweden in de Groningse selectie zijn ijshockeyliefhebbers. De clinic is ’s middags in de ijshal van Kardinge. ’s Avonds is er een voetbalclinic bij SGO Grollo. Paul Matthijs, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman en Danny Holla zullen tussen 17.30 en 19.30 uur de kinderen bij de plaatselijke club een leuke en sportieve avond bezorgen.”

Opening speciale bouwkeet
“Donderdagmiddag wordt om 14.00 uur op de bouwgrond van het voormalige Stadion Oosterpark een speciale bouwkeet in gebruik genomen. De officiële opening op het terrein aan de Zaagmuldersweg wordt verricht door Paul Matthijs en Gibril Sankoh, twee spelers van FC Groningen die zelf op de grond van het Oosterpark hebben gevoetbald. Docent aan de opleiding Kunst Theater Media, Colien Langerwerf, bedacht samen met studenten van de afdeling ‘vormgeving’ een concept en het ontwerp voor de keet. De bouwkeet werd FC Groningen-groen geschilderd met voetbalveldbelijning.”

Benefietuitzending
“Donderdagavond is er een speciale benefietuitzending die in het teken staat van de Voedselbank. Tijdens het live tv-programma vanaf 20.30 uur op RTL4 zal ook een veiling worden gehouden. FC Groningen levert een bijdrage door een gesigneerd shirt te leveren waarop geboden kan worden. Tevens is de wedstrijdbal van PSV – FC Groningen voorzien van de handtekeningen van beide trainers en beide aanvoerders en kan ook hierop een bod worden uitgebracht.”

Meidenavond
“Vrijdagmiddag en -avond  komen circa vijftig meisjes van de FC Groningen Junior Club met hun moeder, oma, zusje of vriendin naar het stadion voor de jaarlijkse meidenavond. De activiteit begint met een bingo. Daar zullen de spelersvrouwen van Berry Powel, Jeroen Veldmate en Danny Holla bij aanwezig zijn. Daarna wordt er patat gegeten en vertrekt het gezelschap naar MustSee Euroborg waar de bioscoophit High School the musical 3 wordt bezocht.”

“Vrijdagmiddag is ook de maandelijkse borrel van de Hattrick’s Club. Gastspreker is dit keer Sergei Yashin, coach van de Groningse ijshockeyclub GIJS Grizzlies. De 46-jarige Rus won in 1988 Olympisch goud en is lid van de Russische Hockey Hall of Fame. Yashin coachte de afgelopen jaren in de Duitse Oberliga en is sinds dit seizoen werkzaam in Groningen.”

Qatar
“FC Groningen C2 gaat naar Qatar. He team is uitgenodigd door Aspire in Doha en vertrekt zondag. In Qatar worden twee oefenwedstrijden gespeeld tegen twee regioselecties onder-15. Donderdag landt het gezelschap weer op Schiphol.”

“Inmiddels hebben wij een antwoord gehad op onze brief aan de burgemeester van Tilburg naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de competitiewedstrijd Willem II – FC Groningen. Samengevat komt het erop neer dat burgemeester Vreeman vindt dat hij op basis van de hem beschikbare harde informatie een zwaarwegend besluit heeft genomen door een trein met onder andere FC Groningen-supporters bij aankomst in Tilburg direct terug te sturen naar Groningen. Dat antwoord stelt ons nog niet tevreden en wij hebben dan ook gevraagd om een onderhoud zodat we één en ander nog eens met elkaar kunnen bespreken.”

Collectieve zorgverzekering
“Deze week krijgen supporters van FC Groningen een brief en informatiefolder thuis van Menzis Zorg en Inkomen. Sommigen hebben dit pakket al ontvangen. In samenwerking met FC Groningen kan bij Menzis een collectieve zorgverzekering worden afgesloten, waarbij een korting op de premie wordt gerekend. Naast de premiebesparing zijn er nog andere voordelen aan het FC Groningen Clubpolis verbonden, zoals een gratis lidmaatschap van de Supportersvereniging en een maand lang gratis kijken naar Eredivisie Live. Voor meer informatie over dit project kunt u ook terecht op www.menzis.nl/fcgroningen.”

“Volgende week maandag vindt in Martiniplaza het Groninger Menzis Sportgala plaats. Op deze avond zal ook directie en management van FC Groningen aanwezig zijn. Trainer Ron Jans is diezelfde avond te gast in het programma Holland Sport van de VPRO. Dat programma wordt om 20.30 uur uitgezonden op Nederland 3.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen