string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jeltema: ‘We hebben geregeld wat met elkaar geflirt’.

Dinsdag 07 juni 2016 om 17:29

FC Groningen presenteerde dinsdagmiddag in een goedgevulde Essent Lounge 37-voudig Noors international Ruben Yttergard Jenssen. De 28-jarige middenvelder ondertekende een overeenkomst voor drie seizoenen met de Trots van het Noorden. Commercieel directeur Robbert Klaver gaf aan trots te zijn op het aantrekken van Yttergard Jenssen.

Klaver zat samen met de speler en technisch manager Peter Jeltema achter de tafel omdat algemeen directeur Hans Nijland een weekje vakantie heeft. “En we zitten hier met gepaste trots”, liet Klaver weten. We hebben vorige week aangegeven op vier posities versterkingen te zoeken en daarvan zijn er – na het aantrekken van Tom van Weert vorige week – nu al twee ingevuld. Het is een compliment voor onze scouting dat we deze middenvelder hebben kunnen vastleggen, waaraan een traject van jaren vooraf is gegaan. Yttergard Jenssen had meerdere opties en heeft heel bewust voor FC Groningen gekozen, dat is iets om erg trots op te zijn.”
Duurzaam traject
Technisch manager Peter Jeltema beaamde dat het aantrekken van Yttergard Jenssen een duurzaam traject van jaren is geweest. “Ruben kwam bij ons in 2009 voor het eerst op de radar, toen hij in Noorwegen bij Tromsö IL speelde. De eerste rapporten lieten zien dat hij een jonge ambitieuze middenvelder was, die op een goede manier een verbindingsrol kan spelen. Daar is hij in de laatste jaren steeds ervarener in geworden en verder in gegroeid. Wij denken met Yttergard Jenssen de speler te hebben gevonden waar onze selectie bij gebaat is. Een voetballer die extra dynamiek toevoegt en zowel binnen als buiten de lijnen een meerwaarde is voor ons team.”
Geflirt
Zowel met Yttergard Jenssen als met diens zaakwaarnemer Kent Karlsen werd vanaf 2009 regelmatig contact gehouden, zo gaf Jeltema een inkijkje in het traject. “We hebben geregeld wat met elkaar geflirt en hebben zijn manager geïnformeerd over de club en de omgeving. Nu is het gelukt Yttergard Jenssen naar Groningen te halen.”
Onlangs is Jeltema samen met de nieuwe hoofdtrainer Ernest Faber bij de jongste aanwinst op bezoek geweest in Duitsland. “Daar hebben we een gesprek gevoerd over hoe wij willen spelen en wat de rol van Ruben daarin kan zijn,” aldus Jeltema. “Het was mooi om te zien dat speler en trainer snel op één lijn zaten qua spelopvatting en inhoudelijk goed met elkaar over voetbal konden praten. Ik ben heel blij dat we met een echte verbindingsspeler als Yttergard Jenssen onze gewenste versterking op het middenveld binnen hebben.”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen