string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jeltema: ‘Stabiele speler, die goed uit de voeten kan in Eredivisie’.

Donderdag 23 juni 2016 om 17:05

Donderdagmiddag tekende Tom van Weert zijn overeenkomst met FC Groningen voor de komende drie jaar in de Essent Lounge van Euroborg, dat over ruim een week omgedoopt wordt in het Noordlease Stadion. Technisch manager Peter Jeltema lichtte de keuze voor Van Weert toe.

Algemeen directeur Hans Nijland introduceerde Tom van Weert, die zijn ouders had meegebracht naar zijn presentatie in Groningen, aan de aanwezige media, sponsors en medewerkers van de club. “De komst van Van Weert is weliswaar oud nieuws, maar we hadden nog niet de mogelijkheid hem te presenteren en dat wilden wij graag voordat hij zondagmiddag in Haren aan zijn eerste training bij FC Groningen begint. Mooi dat zijn ouders zijn meegekomen,” verwees Nijland naar de eerste rij van de toehoorders bij de presentatie. “Je hebt de medische keuring inmiddels goed doorstaan en ook al een woning in de stad gevonden. We wensen je heel veel succes in de komende jaren bij FC Groningen.”
Balans
Technisch manager Peter Jeltema van FC Groningen sloot zich aan bij de woorden van Nijland. “We hopen dat je een mooie tijd krijgt in Groningen.” Vervolgens legde de technisch manager uit hoe de Trots van het Noorden bij de Brabantse spits terecht was gekomen. “We waren op zoek naar een ervaren speler voorin, die binnen de selectie de balans in leeftijd op orde kon brengen. We kennen Tom van Weert als een stabiele speler, die de afgelopen jaren amper wedstrijden in de Eredivisie heeft gemist, die het Nederlandse voetbal heel goed kent en in deze competitie heeft aangetoond goed uit de voeten te kunnen.”
Type
Over het type spits dat Van Weert is, zei Jeltema: “Tom is een speler die veel rond en vooral ook ‘in de zestien’ van de tegenstander te vinden is. Hij scoort veel, heeft dreiging richting het doel van de tegenstander. En, zoals gezegd, met zijn leeftijd draagt hij goed bij aan de compositie van het team.”
“Van Weert staat voor doelpunten, assists en veel wedstrijden”, ging Jeltema verder. “Hij is een sterke vent en bovenal een goede ‘teamspeler’. De nieuwe trainer Ernest Faber en hij verstaan elkaar goed en hebben een gedeelde visie. Vanaf zondag moet zich dat in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaan vertalen naar een mooie samenwerking.”
Vertrouwen
Tom van Weert ondertekende vervolgens zijn overeenkomst tot medio 2019 en zal het shirt met rugnummer 19 gaan dragen. Van Weert, die transfervrij was, bevestigde dat zijn overgang naar Groningen al langer speelde, maar gaf ook aan waarom zijn komst naar de Trots van het Noorden niet eerder gestalte kreeg. “We hebben al in een vroegtijdig stadium een eerste gesprek gevoerd, maar vervolgens heb ik me eerst volledig willen richten op het met Excelsior handhaven in de Eredivisie. Toen dat gelukt was, heb ik me weer met mijn eigen toekomst bezig gehouden. Ik heb veel vertrouwen in het enthousiaste en goede verhaal van FC Groningen.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’