string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jeltema: ‘Sørloth is een kapstokspits’.

Dinsdag 15 december 2015 om 17:29

Dinsdagmiddag werd Alexander Sørloth gepresenteerd als nieuwe aanwinst voor FC Groningen. De 20-jarige spits sluit na de jaarwisseling aan bij de Trots van het Noorden. Voor de afkoop van zijn doorlopende contract bij Rosenborg BK betaalde FC Groningen 550.000 euro.

Hans Nijland introduceerde de Noorse aanvaller in het kantoor van Bebeka aan de Ubbo Emmius Singel in Groningen. “Zo’n twee maanden geleden was ik hier op bezoek met onze accountmanager Roy Boxmeer in dit prachtige pand. Bebeka is een coöperatie die handelt in olie en gas. We hadden destijds een geweldig gesprek over handel en over voetbal en waren toen in onderhandeling met Rosenborg. Beide directeuren zijn al sinds de Oosterparktijd enorme supporters van de club en heeft ook belangen in Scandinavië. We hebben toen uitgesproken dat het leuk zou zijn om hier bij Bebeka de perspresentatie te doen.”
Trots
Vervolgens verwelkomde Nijland vader en 55-voudig international Gøran Sørloth en vertelde de FC-directeur dat FC Groningen een transfersom van 550.000 euro aan de Noorse recordkampioen betaalde. “Wij zijn heel blij dat Alexander op zondag 3 januari bij ons aansluit en de volgende dag mee gaat op trainingskamp. We zijn er bovendien trots op dat we een dergelijke investering kunnen doen middenin het seizoen, in de wintertransfertermijn.” Tot slot wenste hij de nieuwe aanwinst heel veel succes bij FC Groningen.
Kapstokspits
Manager technische zaken Peter Jeltema schetste vervolgens een beeld van de 1,94 meter lange aanvaller. “Hij is 5 december 20 jaar geworden en werd afgelopen seizoen verhuurd aan Bodø/Glimt op het hoogste niveau in Noorwegen. Sinds onder-18 maakt hij deel uit van de jeugdselecties en inmiddels behoort hij tot de selectie van Jong Noorwegen.”
“We hebben een centrumspits aangetrokken die lengte en duelkracht met zich meebrengt en ten goede komt aan het voetbal van ons eerste elftal. Hij is een ‘targetman’ ofwel een ‘kapstokspits’, een woord dat ik onlangs heb geleerd. Een jongen waar je ‘naartoe’ kunt voetballen. Met zijn komt investeren we nu en ook voor de toekomst. Alexander krijgt alle tijd om te groeien in Euroborg.”
Laatbloeier
In zijn jeugdjaren was Alexander nogal een omnisporter. “Op 17-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste van Rosenborg en scoorde meteen in de kwalificatie van de Europa League. Pas op dat moment koos hij om zich volledig op het voetballen te richten, want hij schaatste en handbalde ook nog in zijn jeugdjaren. Als voetballer is hij wellicht een laatbloeier. We zijn verheugd dat hij voor FC Groningen heeft gekozen ondanks de concurrentie die er voor hem was. Het tekent de daadkracht van onze club en het feit dat Alexander in Groningen voor zijn kansen wil gaan.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup