string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Jans wil Vitesse niet wijzer maken.

Donderdag 28 augustus 2008 om 15:06

Ron Jans trainde donderdagochtend met zijn team achter gesloten deuren in Euroborg. Hij wilde daarmee met name Vitesse niet wijzer maken dan het is op basis van de voorbereiding. Zelf heeft de FC-trainer ook nog geen volledige duidelijkheid over de speelwijze van de Arnhemse tegenstander.

“Ik denk dat ik net als mijn collega Hans Westerhof negen posities zo kan invullen, maar de laatste één of twee plaatsen blijven nog onzeker tot vrijdagavond. Het is net als een samenvatting bekijken van een wedstrijd waarvan je de uitslag nog niet weet. Eigenlijk best leuk.”
Drie afwezigen
Binnen het team en de staf begint het na acht weken voorbereiding toch echt te kriebelen. “We hebben deze week prima getraind. Over de laatste oefenwedstrijd tegen AEK Athene was ik, behalve de uitslag, tevreden maar de basisopstelling uit die wedstrijd zegt nog helemaal niets. Er waren toen zeven spelers niet inzetbaar door interlands en blessures.”
Vier van de vijf internationals zijn teruggekeerd en ook Paul Matthijs is weer inzetbaar. Matias Cahais die maandag in de Beloften met een enkelblessure uitviel, trainde ook weer voluit mee met de groep. Vrijdagavond heeft Ron Jans niet de beschikking over Jeroen Veldmate (knie) en Martijn Meerdink (voet). Oluwafemi Ajilore landt vrijdagochtend vroeg op Schiphol en zal wel bij de wedstrijd aanwezig zijn, al zal hij plaatsnemen op de tribune. “We hebben achttien fitte spelers en zijn aanwezigheid zou bovendien kunnen afleiden.”
Onduidelijk
Over tegenstander Vitesse heeft Ron Jans nog niet alle duidelijkheid. “We hebben de oefenwedstrijd tegen Ankaraspor bekeken en daarna hebben ze veel in Spanje gespeeld. We hebben alle berichten wel gevolgd, maar zij hebben net als wij in veel verschillende samenstellingen gespeeld.”
“Als club is Vitesse gebaat bij een visie en rust in de organisatie. Ze zijn daar nu mee bezig, maar hebben het financieel nog steeds lastig. Ze hebben veertien spelers ter beschikking door de schorsing van Sansoni en Molhoek en de blessures van Jenner, Tarvajärvi en Kaya. Ook zij hebben nog wel behoefte aan een extra aanvaller. Het blijft afwachten.”

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven